Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Patientens bedömning av information från sjuksköterskan

Persson, Karin LU and Norberg, Anna (2014) SJSK50 20132
Department of Health Sciences
Abstract (Swedish)
Akutmottagningen är en stressam miljö där besökande patienter har olika förutsättningar och erfarenheter. Det är viktigt att patienten delges information samt att vårdpersonalen ser till att patienten förstår informationen. Informationsförmedling är en mycket central del i sjuksköterskans yrke. Syftet med studien var att beskriva potentiella skillnader i hur patienter bedömde information från sjuksköterskan på en akutmottagning. Detta jämfördes med patientens utbildningsnivå för att se ifall skillnader mellan grupperna grundskole-, gymnasie- och högskoleutbildning förelåg. Studien är en kvantitativa, icke experimentell, prospektiv tvärsnittsstudie. Enkätundersökningen utfördes på en akutmottagning i södra Sverige under sommaren 2013. 209... (More)
Akutmottagningen är en stressam miljö där besökande patienter har olika förutsättningar och erfarenheter. Det är viktigt att patienten delges information samt att vårdpersonalen ser till att patienten förstår informationen. Informationsförmedling är en mycket central del i sjuksköterskans yrke. Syftet med studien var att beskriva potentiella skillnader i hur patienter bedömde information från sjuksköterskan på en akutmottagning. Detta jämfördes med patientens utbildningsnivå för att se ifall skillnader mellan grupperna grundskole-, gymnasie- och högskoleutbildning förelåg. Studien är en kvantitativa, icke experimentell, prospektiv tvärsnittsstudie. Enkätundersökningen utfördes på en akutmottagning i södra Sverige under sommaren 2013. 209 personer besvarade enkäten. Resultatet visade att inga större skillnader kunde ses i hur patienter upplever informationen utifrån deras utbildningsnivå. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Persson, Karin LU and Norberg, Anna
supervisor
organization
alternative title
En kvantitativ undersökning om hur patienten bedömer information relaterat till patientens utbildningsnivå
course
SJSK50 20132
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Akutmottagning, Information, sjuksköterska, utbildningsnivå
language
Swedish
id
4255189
date added to LUP
2014-01-28 09:18:21
date last changed
2015-12-14 13:21:32
@misc{4255189,
  abstract     = {{Akutmottagningen är en stressam miljö där besökande patienter har olika förutsättningar och erfarenheter. Det är viktigt att patienten delges information samt att vårdpersonalen ser till att patienten förstår informationen. Informationsförmedling är en mycket central del i sjuksköterskans yrke. Syftet med studien var att beskriva potentiella skillnader i hur patienter bedömde information från sjuksköterskan på en akutmottagning. Detta jämfördes med patientens utbildningsnivå för att se ifall skillnader mellan grupperna grundskole-, gymnasie- och högskoleutbildning förelåg. Studien är en kvantitativa, icke experimentell, prospektiv tvärsnittsstudie. Enkätundersökningen utfördes på en akutmottagning i södra Sverige under sommaren 2013. 209 personer besvarade enkäten. Resultatet visade att inga större skillnader kunde ses i hur patienter upplever informationen utifrån deras utbildningsnivå.}},
  author       = {{Persson, Karin and Norberg, Anna}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Patientens bedömning av information från sjuksköterskan}},
  year         = {{2014}},
}