Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Pilotstudie om spädbarns skrik, sömn, matvanor och avföringsmönster i Thailand

Adler, Therese LU and Von Essen, Anna LU (2014) SJSK50 20141
Department of Health Sciences
Abstract (Swedish)
Skrikande är en av den vanligaste orsaken till att spädbarnsföräldrar söker hjälp i sjukvården. Få studier mäter spädbarnsskrik i icke-västerländska länder, såsom Thailand. Studiens syfte var att belysa friska spädbarns skrik, sömn, matvanor och avföringsmönster i Thailand. Föräldrarna registrerade i en dagbok när barnet skrek, gnällde, kolikskrek, åt, sov och hade avföring. Dagböckerna delades ut på två sjukhus i Thailand och i resultatet redovisas data från de 19 familjer som deltog. Resultatet visade en spridning i spädbarnens skrik, sömn, matvanor och avföringsmönster. Åtminstone två av spädbarnen uppfyllde kriteriena för kolik enligt definitionen. Det låga antalet deltagare ger begränsade möjligheter till att dra en slutsats gällande... (More)
Skrikande är en av den vanligaste orsaken till att spädbarnsföräldrar söker hjälp i sjukvården. Få studier mäter spädbarnsskrik i icke-västerländska länder, såsom Thailand. Studiens syfte var att belysa friska spädbarns skrik, sömn, matvanor och avföringsmönster i Thailand. Föräldrarna registrerade i en dagbok när barnet skrek, gnällde, kolikskrek, åt, sov och hade avföring. Dagböckerna delades ut på två sjukhus i Thailand och i resultatet redovisas data från de 19 familjer som deltog. Resultatet visade en spridning i spädbarnens skrik, sömn, matvanor och avföringsmönster. Åtminstone två av spädbarnen uppfyllde kriteriena för kolik enligt definitionen. Det låga antalet deltagare ger begränsade möjligheter till att dra en slutsats gällande populationen som helhet. Studien bidrar ändå till en inblick i spädbarns skrikande och andra beteenden i Thailand. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Adler, Therese LU and Von Essen, Anna LU
supervisor
organization
course
SJSK50 20141
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Spädbarns skrikande, matning, sömn, avföringsmönster, Thailand, dagbok.
language
Swedish
id
4437795
date added to LUP
2014-05-19 14:27:59
date last changed
2015-12-14 13:21:33
@misc{4437795,
  abstract     = {{Skrikande är en av den vanligaste orsaken till att spädbarnsföräldrar söker hjälp i sjukvården. Få studier mäter spädbarnsskrik i icke-västerländska länder, såsom Thailand. Studiens syfte var att belysa friska spädbarns skrik, sömn, matvanor och avföringsmönster i Thailand. Föräldrarna registrerade i en dagbok när barnet skrek, gnällde, kolikskrek, åt, sov och hade avföring. Dagböckerna delades ut på två sjukhus i Thailand och i resultatet redovisas data från de 19 familjer som deltog. Resultatet visade en spridning i spädbarnens skrik, sömn, matvanor och avföringsmönster. Åtminstone två av spädbarnen uppfyllde kriteriena för kolik enligt definitionen. Det låga antalet deltagare ger begränsade möjligheter till att dra en slutsats gällande populationen som helhet. Studien bidrar ändå till en inblick i spädbarns skrikande och andra beteenden i Thailand.}},
  author       = {{Adler, Therese and Von Essen, Anna}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Pilotstudie om spädbarns skrik, sömn, matvanor och avföringsmönster i Thailand}},
  year         = {{2014}},
}