Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Den manliga horan Offer, promiskuös eller entreprenör?

Hellman, Jacqueline LU (2014) SANK01 20141
Social Anthropology
Abstract (Swedish)
Den här kandidatuppsatsen handlar om män som säljer sex till män. Syftet är att ur ett antropologiskt perspektiv undersöka hur män som säljer sex till män framställs i den svenska prostitutionsdiskursen och hur några av de manliga sexsäljarna uppfattar sig själva. Mina huvudfrågor är: Hur upplever manliga sexsäljare relationen mellan motiv, sex och arbete? Hur regleras manliga sexsäljares sexualitet utifrån sexualnormer? Kan man urskilja andra maktsymmetrier och dynamiker än könsförtryck i analysen och förståelsen av män som säljer sex till män? Mitt empiriska material utgörs av statliga utredningar, tidigare forskning och intervjuer med manliga sexsäljare. För att undersöka hur de samtida föreställningarna i expertdiskursen om manliga... (More)
Den här kandidatuppsatsen handlar om män som säljer sex till män. Syftet är att ur ett antropologiskt perspektiv undersöka hur män som säljer sex till män framställs i den svenska prostitutionsdiskursen och hur några av de manliga sexsäljarna uppfattar sig själva. Mina huvudfrågor är: Hur upplever manliga sexsäljare relationen mellan motiv, sex och arbete? Hur regleras manliga sexsäljares sexualitet utifrån sexualnormer? Kan man urskilja andra maktsymmetrier och dynamiker än könsförtryck i analysen och förståelsen av män som säljer sex till män? Mitt empiriska material utgörs av statliga utredningar, tidigare forskning och intervjuer med manliga sexsäljare. För att undersöka hur de samtida föreställningarna i expertdiskursen om manliga sexsäljare överensstämmer med manliga sexsäljares föreställningar. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Hellman, Jacqueline LU
supervisor
organization
course
SANK01 20141
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
homosexualitet, prostitutionsdiskurs, socialantropologi, män som säljer sex till män, sexualnormer
language
Swedish
id
4461476
date added to LUP
2014-06-17 08:07:16
date last changed
2014-06-17 08:07:16
@misc{4461476,
  abstract     = {{Den här kandidatuppsatsen handlar om män som säljer sex till män. Syftet är att ur ett antropologiskt perspektiv undersöka hur män som säljer sex till män framställs i den svenska prostitutionsdiskursen och hur några av de manliga sexsäljarna uppfattar sig själva. Mina huvudfrågor är: Hur upplever manliga sexsäljare relationen mellan motiv, sex och arbete? Hur regleras manliga sexsäljares sexualitet utifrån sexualnormer? Kan man urskilja andra maktsymmetrier och dynamiker än könsförtryck i analysen och förståelsen av män som säljer sex till män? Mitt empiriska material utgörs av statliga utredningar, tidigare forskning och intervjuer med manliga sexsäljare. För att undersöka hur de samtida föreställningarna i expertdiskursen om manliga sexsäljare överensstämmer med manliga sexsäljares föreställningar.}},
  author       = {{Hellman, Jacqueline}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Den manliga horan Offer, promiskuös eller entreprenör?}},
  year         = {{2014}},
}