Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Krav och arkitektur - Mjukvaruarkitektoniska designbeslut i kravhantering

Ar-Rawi, Mohamed LU and Nilsson, Filip LU (2014) SYSK02 20141
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Uppsatsen berör relationen mellan kravhantering och mjukvaruarkitektur. Att hantera krav inom mjukvara innebär att lösa problem. Kravhantering är komplext då krav kan komma från olika människor från olika nivåer i en organisation samt från den miljö där mjukvaran kommer att verka. Syftet med denna studie är att identifiera vilka konsekvenser kravhantering medför när mjukvaruarkitektoniska designbeslut fattas. Vilket drivs med frågeställningen: Hur påverkar kravhantering mjukvaruarkitektoniska designbeslut?. Med hjälp av intervjuer med yrkesverksamma arkitekter har vi undersökt hur de förhåller sig till kravhantering när designbeslut fattas om arkitektur. Slutsatserna för uppsatsen är att kravhantering inte avslutas med att delge... (More)
Uppsatsen berör relationen mellan kravhantering och mjukvaruarkitektur. Att hantera krav inom mjukvara innebär att lösa problem. Kravhantering är komplext då krav kan komma från olika människor från olika nivåer i en organisation samt från den miljö där mjukvaran kommer att verka. Syftet med denna studie är att identifiera vilka konsekvenser kravhantering medför när mjukvaruarkitektoniska designbeslut fattas. Vilket drivs med frågeställningen: Hur påverkar kravhantering mjukvaruarkitektoniska designbeslut?. Med hjälp av intervjuer med yrkesverksamma arkitekter har vi undersökt hur de förhåller sig till kravhantering när designbeslut fattas om arkitektur. Slutsatserna för uppsatsen är att kravhantering inte avslutas med att delge utvecklingsteam de krav som ställs på system utan processen fortsätter fram tills dess krav är formaliserade i en mjukvaruarkitektur. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Ar-Rawi, Mohamed LU and Nilsson, Filip LU
supervisor
organization
course
SYSK02 20141
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Krav, kravhantering, mjukvarukvalitet, arkitektur, mjukvaruarkitektur, kvalitetsattribut.
report number
INF14-016
language
Swedish
id
4467083
date added to LUP
2014-06-17 15:15:15
date last changed
2014-06-17 15:15:15
@misc{4467083,
  abstract     = {{Uppsatsen berör relationen mellan kravhantering och mjukvaruarkitektur. Att hantera krav inom mjukvara	innebär	att	lösa	problem. Kravhantering är komplext då krav kan komma från olika människor från olika nivåer i en organisation samt från den miljö där mjukvaran kommer att verka. Syftet med denna studie är att identifiera vilka konsekvenser kravhantering medför när mjukvaruarkitektoniska designbeslut fattas. Vilket drivs med frågeställningen: Hur påverkar kravhantering mjukvaruarkitektoniska designbeslut?. Med hjälp av intervjuer med yrkesverksamma arkitekter har vi undersökt hur de förhåller sig till kravhantering när designbeslut fattas om arkitektur. Slutsatserna för uppsatsen är att kravhantering inte avslutas med att delge utvecklingsteam de krav som ställs på system utan processen fortsätter fram tills dess krav är formaliserade i en mjukvaruarkitektur.}},
  author       = {{Ar-Rawi, Mohamed and Nilsson, Filip}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Krav och arkitektur - Mjukvaruarkitektoniska designbeslut i kravhantering}},
  year         = {{2014}},
}