Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Utveckling av Alfa Laval:s miljökommunikation generellt och genom användning av case

Leire, Mattias (2008) FMI820 20081
Environmental and Energy Systems Studies
Abstract (Swedish)
Problemställning: Hur kan validering genomföras av beräkningar gjorda på en av Alfa Laval:s produkter och skall Alfa Laval:s miljökommunikation förändras? Syfte: Examensarbetets syfte har varit att validera beräkningar gjorda av Alfa Laval för att dessa skall kunna presenteras på en kapitalmarknadsdag och sedan att med hjälp av kunskaperna från detta skapa en guideline för kommunikation av miljö och en guideline för kommunikation av andra miljöcase, Metod: Valideringen av case har utgått från en metod för validering skapad av GHG Protcol Corporate Accounting and Reporting Standard. För framtagandet av guidelines har intervjuer gjorts och författaren har ingått i en arbetsgrupp på Alfa Laval. Informationen har kopplats till existerande... (More)
Problemställning: Hur kan validering genomföras av beräkningar gjorda på en av Alfa Laval:s produkter och skall Alfa Laval:s miljökommunikation förändras? Syfte: Examensarbetets syfte har varit att validera beräkningar gjorda av Alfa Laval för att dessa skall kunna presenteras på en kapitalmarknadsdag och sedan att med hjälp av kunskaperna från detta skapa en guideline för kommunikation av miljö och en guideline för kommunikation av andra miljöcase, Metod: Valideringen av case har utgått från en metod för validering skapad av GHG Protcol Corporate Accounting and Reporting Standard. För framtagandet av guidelines har intervjuer gjorts och författaren har ingått i en arbetsgrupp på Alfa Laval. Informationen har kopplats till existerande teorier och fakta inom miljöområdet. Slutsatser: Alfa Laval har en stor potential att utveckla sin miljökommunikation. I jämförelse med jämförbara industriföretag så ligger Alfa Laval efter men det finns i Alfa Lavals produkter potential att hjälpa deras kunder att minska deras utsläpp av växthusgaser. Detta kan för en kund både innebära ekonomiska vinster men även vinster i form av mer en mer positiv bild av hos andra intressenter så som investerare och allmänhet. Med hänseende till vilka begrepp som skall kommuniceras så är Cleantech och Clean Technology ett modeord idag. Hur dessa bör tolkas råder idag en diskussion om och det finns ingen homogen bild av innebörden. Den här undersökningen har kommit fram till att begreppet Clean Technology finns definierad av OECD medan Cleantech är ett modeord. Det case som validerades inom ramen för den här studien visar på stora minskningar i utsläpp av koldioxid vid installation av Alfa Lavals värmeväxlare i raffinaderier. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Leire, Mattias
supervisor
organization
course
FMI820 20081
year
type
H3 - Professional qualifications (4 Years - )
subject
keywords
Värmeväxlare, Clean Technology, Alfa Laval, Validering, Miljökommunikation
report number
TFEM--08/5031
other publication id
LUTFD2/TFEM--08/5031--SE + (1-72)
language
Swedish
id
4468199
date added to LUP
2014-06-18 11:53:16
date last changed
2014-06-18 11:53:16
@misc{4468199,
  abstract     = {{Problemställning: Hur kan validering genomföras av beräkningar gjorda på en av Alfa Laval:s produkter och skall Alfa Laval:s miljökommunikation förändras? Syfte: Examensarbetets syfte har varit att validera beräkningar gjorda av Alfa Laval för att dessa skall kunna presenteras på en kapitalmarknadsdag och sedan att med hjälp av kunskaperna från detta skapa en guideline för kommunikation av miljö och en guideline för kommunikation av andra miljöcase, Metod: Valideringen av case har utgått från en metod för validering skapad av GHG Protcol Corporate Accounting and Reporting Standard. För framtagandet av guidelines har intervjuer gjorts och författaren har ingått i en arbetsgrupp på Alfa Laval. Informationen har kopplats till existerande teorier och fakta inom miljöområdet. Slutsatser: Alfa Laval har en stor potential att utveckla sin miljökommunikation. I jämförelse med jämförbara industriföretag så ligger Alfa Laval efter men det finns i Alfa Lavals produkter potential att hjälpa deras kunder att minska deras utsläpp av växthusgaser. Detta kan för en kund både innebära ekonomiska vinster men även vinster i form av mer en mer positiv bild av hos andra intressenter så som investerare och allmänhet. Med hänseende till vilka begrepp som skall kommuniceras så är Cleantech och Clean Technology ett modeord idag. Hur dessa bör tolkas råder idag en diskussion om och det finns ingen homogen bild av innebörden. Den här undersökningen har kommit fram till att begreppet Clean Technology finns definierad av OECD medan Cleantech är ett modeord. Det case som validerades inom ramen för den här studien visar på stora minskningar i utsläpp av koldioxid vid installation av Alfa Lavals värmeväxlare i raffinaderier.}},
  author       = {{Leire, Mattias}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Utveckling av Alfa Laval:s miljökommunikation generellt och genom användning av case}},
  year         = {{2008}},
}