Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

E-tjänster inom hälso- och sjukvård: Vilka faktorer påverkar användningen av tjänsterna?

Biskop, Marc LU and Andersson, Ebba LU (2014) INFK11 20141
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
E-hälsa är ett relativt nytt område som vuxit fram, det kan beskrivas som utvecklingen av informations- och kommunikationsteknologier med tillämpning för att förbättra och utveckla vårdsektorn. E-hälsa handlar förutom om att möjliggöra elektroniska tjänster för vård och omsorg även om en möjlighet att effektivisera, kvalitetssäkra och tillgängliggöra hälso- och sjukvården för befolkningen. E-hälsa är ett stort område och vi har valt att avgränsa oss till den del som handlar offentliga e-tjänster inom hälso- och sjukvård. Ett flertal e-tjänster inom hälso- och sjukvård finns tillgängliga i Sverige. Men för att konceptet ska fungera krävs det att den enskilde individen använder sig av dem. Vi ämnar undersöka vilka faktorer som påverkar den... (More)
E-hälsa är ett relativt nytt område som vuxit fram, det kan beskrivas som utvecklingen av informations- och kommunikationsteknologier med tillämpning för att förbättra och utveckla vårdsektorn. E-hälsa handlar förutom om att möjliggöra elektroniska tjänster för vård och omsorg även om en möjlighet att effektivisera, kvalitetssäkra och tillgängliggöra hälso- och sjukvården för befolkningen. E-hälsa är ett stort område och vi har valt att avgränsa oss till den del som handlar offentliga e-tjänster inom hälso- och sjukvård. Ett flertal e-tjänster inom hälso- och sjukvård finns tillgängliga i Sverige. Men för att konceptet ska fungera krävs det att den enskilde individen använder sig av dem. Vi ämnar undersöka vilka faktorer som påverkar den enskilde individens användning av dessa tjänster. Resultatet från vår studie visar att faktorerna användarvänlighet, användbarhet samt säkerhet har en påverkan på den enskilde individens användning av offentliga e-tjänster inom hälso- och sjukvård. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Biskop, Marc LU and Andersson, Ebba LU
supervisor
organization
course
INFK11 20141
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
E-hälsa, E-tjänster, Offentliga e-tjänster inom hälso- och sjukvård, Påverkande faktorer
report number
INF14-057
language
Swedish
id
4617321
date added to LUP
2015-01-15 13:31:34
date last changed
2015-01-15 13:31:34
@misc{4617321,
  abstract     = {{E-hälsa är ett relativt nytt område som vuxit fram, det kan beskrivas som utvecklingen av informations- och kommunikationsteknologier med tillämpning för att förbättra och utveckla vårdsektorn. E-hälsa handlar förutom om att möjliggöra elektroniska tjänster för vård och omsorg även om en möjlighet att effektivisera, kvalitetssäkra och tillgängliggöra hälso- och sjukvården för befolkningen. E-hälsa är ett stort område och vi har valt att avgränsa oss till den del som handlar offentliga e-tjänster inom hälso- och sjukvård. Ett flertal e-tjänster inom hälso- och sjukvård finns tillgängliga i Sverige. Men för att konceptet ska fungera krävs det att den enskilde individen använder sig av dem. Vi ämnar undersöka vilka faktorer som påverkar den enskilde individens användning av dessa tjänster. Resultatet från vår studie visar att faktorerna användarvänlighet, användbarhet samt säkerhet har en påverkan på den enskilde individens användning av offentliga e-tjänster inom hälso- och sjukvård.}},
  author       = {{Biskop, Marc and Andersson, Ebba}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{E-tjänster inom hälso- och sjukvård: Vilka faktorer påverkar användningen av tjänsterna?}},
  year         = {{2014}},
}