Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Ett jämställdhetsprojekt ur ett postkolonialt feministiskt perspektiv

Karlenius, Johanna LU ; Ajeti, Doruntina LU and Örtegren, Julia LU (2015) STVA22 20142
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
Studien undersöker Svalornas programdokument för projektet ”Access – A programme on women’s participation in the social, political and economical spheres” ur ett postkolonialt feministiskt perspektiv. Projektet fokuserar på jämställdhet och verkar för att främja kvinnors ställning i Bangladesh. Syftet med uppsatsen är att analysera om Svalorna är kulturdiskriminerande i sättet de kommunicerar i programdokumentet. Analysen grundar sig på den postkoloniala feministiska teorin. En stor del av analysen fokuserar på hur kvinnor framställs i dokumentet och vilka grundläggande orsaker som ges till kvinnors underordnade ställning. Metoden som har använts vid undersökningen är Faircloughs kritiska diskursanalys. Slutsatsen kan dras att det finns... (More)
Studien undersöker Svalornas programdokument för projektet ”Access – A programme on women’s participation in the social, political and economical spheres” ur ett postkolonialt feministiskt perspektiv. Projektet fokuserar på jämställdhet och verkar för att främja kvinnors ställning i Bangladesh. Syftet med uppsatsen är att analysera om Svalorna är kulturdiskriminerande i sättet de kommunicerar i programdokumentet. Analysen grundar sig på den postkoloniala feministiska teorin. En stor del av analysen fokuserar på hur kvinnor framställs i dokumentet och vilka grundläggande orsaker som ges till kvinnors underordnade ställning. Metoden som har använts vid undersökningen är Faircloughs kritiska diskursanalys. Slutsatsen kan dras att det finns vissa aspekter i Svalornas kommunikation och formuleringar som inte är i linje med den postkoloniala feministiska teorin. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Karlenius, Johanna LU ; Ajeti, Doruntina LU and Örtegren, Julia LU
supervisor
organization
course
STVA22 20142
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
Postkolonial feministisk teori, kritisk diskursanalys, Bangladesh, bistånd, västerländskt perspektiv
language
Swedish
id
4914351
date added to LUP
2015-02-28 17:27:24
date last changed
2015-02-28 17:27:24
@misc{4914351,
  abstract     = {{Studien undersöker Svalornas programdokument för projektet ”Access – A programme on women’s participation in the social, political and economical spheres” ur ett postkolonialt feministiskt perspektiv. Projektet fokuserar på jämställdhet och verkar för att främja kvinnors ställning i Bangladesh. Syftet med uppsatsen är att analysera om Svalorna är kulturdiskriminerande i sättet de kommunicerar i programdokumentet. Analysen grundar sig på den postkoloniala feministiska teorin. En stor del av analysen fokuserar på hur kvinnor framställs i dokumentet och vilka grundläggande orsaker som ges till kvinnors underordnade ställning. Metoden som har använts vid undersökningen är Faircloughs kritiska diskursanalys. Slutsatsen kan dras att det finns vissa aspekter i Svalornas kommunikation och formuleringar som inte är i linje med den postkoloniala feministiska teorin.}},
  author       = {{Karlenius, Johanna and Ajeti, Doruntina and Örtegren, Julia}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Ett jämställdhetsprojekt ur ett postkolonialt feministiskt perspektiv}},
  year         = {{2015}},
}