Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Närståendes tillfredsställelse med vården på en intensivvårdsavdelning

Mehmetaj, Aferdita LU and Remenyi, Eva LU (2015) SINM50 20142
Department of Health Sciences
Abstract (Swedish)
Att vara nära anhörig till någon som är kritiskt sjuk på en intensivvårdsavdelning innebär en stor påfrestning. Tidigare studier visar att närstående är i behov av information, uppmuntran, tröst och stöd. Syftet var att undersöka närståendes tillfredställelse med vården. Enkäten ”Närståendes uppfattning och tillfredsställelse av vården på en intensivvårdsavdelning (FC-ICU- 24)” delades ut till 113 närstående på två intensivvårdsavdelningar och 56 närstående besvarade den. Resultatet visade att tillfredsställelsen med vården generellt var mycket hög hos de närstående, samtidigt som tillfredsställelsen med information och beslut samt miljön i dagrummet var lägre. Detta indikerar att det finns utrymme för förbättringar när det gäller... (More)
Att vara nära anhörig till någon som är kritiskt sjuk på en intensivvårdsavdelning innebär en stor påfrestning. Tidigare studier visar att närstående är i behov av information, uppmuntran, tröst och stöd. Syftet var att undersöka närståendes tillfredställelse med vården. Enkäten ”Närståendes uppfattning och tillfredsställelse av vården på en intensivvårdsavdelning (FC-ICU- 24)” delades ut till 113 närstående på två intensivvårdsavdelningar och 56 närstående besvarade den. Resultatet visade att tillfredsställelsen med vården generellt var mycket hög hos de närstående, samtidigt som tillfredsställelsen med information och beslut samt miljön i dagrummet var lägre. Detta indikerar att det finns utrymme för förbättringar när det gäller information och beslut. Det framkom inga signifikanta skillnader mellan åldersgrupperna yngre än 55 år och äldre än 55 år varken gällande tillfredsställelsen med vården eller tillfredsställelsen med information och beslutsfattande. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Mehmetaj, Aferdita LU and Remenyi, Eva LU
supervisor
organization
course
SINM50 20142
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
Närstående, tillfredsställelse, intensivvårdsavdelning, FS- ICU 24
language
Swedish
id
4936179
date added to LUP
2015-01-27 14:13:55
date last changed
2015-12-14 13:21:34
@misc{4936179,
  abstract     = {{Att vara nära anhörig till någon som är kritiskt sjuk på en intensivvårdsavdelning innebär en stor påfrestning. Tidigare studier visar att närstående är i behov av information, uppmuntran, tröst och stöd. Syftet var att undersöka närståendes tillfredställelse med vården. Enkäten ”Närståendes uppfattning och tillfredsställelse av vården på en intensivvårdsavdelning (FC-ICU- 24)” delades ut till 113 närstående på två intensivvårdsavdelningar och 56 närstående besvarade den. Resultatet visade att tillfredsställelsen med vården generellt var mycket hög hos de närstående, samtidigt som tillfredsställelsen med information och beslut samt miljön i dagrummet var lägre. Detta indikerar att det finns utrymme för förbättringar när det gäller information och beslut. Det framkom inga signifikanta skillnader mellan åldersgrupperna yngre än 55 år och äldre än 55 år varken gällande tillfredsställelsen med vården eller tillfredsställelsen med information och beslutsfattande.}},
  author       = {{Mehmetaj, Aferdita and Remenyi, Eva}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Närståendes tillfredsställelse med vården på en intensivvårdsavdelning}},
  year         = {{2015}},
}