Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Fokus på förskolläraruppdraget: en kvalitativ studie om utmaningarna med den nya reviderade läroplanen i förskolan

Isufi, Gazmend LU (2015) PED442 20151
Education
Abstract (Swedish)
I undersökningen ”Fokus på förskolläraruppdraget” har jag undersökt hur förskollärarna uppfatar sitt uppdrag samt hur de omsätter uppdraget i praktiken. Jag har även undersökt vilken påverkan kommunikationen har för förskollärare i deras uppdrag. Jag har avgränsat mig till att samtala med förskollärarna eftersom de har det yttersta pedagogiska an-svaret för verksamheten. Undersökningen är en kvalitativ studie i form av intervjuer och direkt observationer. Under-sökningen är genomförd på två förskolor i Malmö.
I undersökningen framkommer det att förskolan idag är inne i en förändringsfas där samarbete och kommunikation har en viktig roll i utförandet av det nya uppdraget.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Isufi, Gazmend LU
supervisor
organization
course
PED442 20151
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
förskol-läraruppdraget, förskola, kommunikation, pedagogik
language
Swedish
id
5276930
date added to LUP
2015-04-23 09:37:47
date last changed
2015-05-20 12:58:17
@misc{5276930,
  abstract     = {{I undersökningen ”Fokus på förskolläraruppdraget” har jag undersökt hur förskollärarna uppfatar sitt uppdrag samt hur de omsätter uppdraget i praktiken. Jag har även undersökt vilken påverkan kommunikationen har för förskollärare i deras uppdrag. Jag har avgränsat mig till att samtala med förskollärarna eftersom de har det yttersta pedagogiska an-svaret för verksamheten. Undersökningen är en kvalitativ studie i form av intervjuer och direkt observationer. Under-sökningen är genomförd på två förskolor i Malmö.
I undersökningen framkommer det att förskolan idag är inne i en förändringsfas där samarbete och kommunikation har en viktig roll i utförandet av det nya uppdraget.}},
  author       = {{Isufi, Gazmend}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Fokus på förskolläraruppdraget: en kvalitativ studie om utmaningarna med den nya reviderade läroplanen i förskolan}},
  year         = {{2015}},
}