Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Lydnad eller lojalitet - en fallstudie över tjänstemannen i arbetet för utsatta EU-medborgare i Lunds kommun.

Tuvesson, Zelda LU and Kauntz, Angelica (2015) STVA22 20151
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
Situationen för de många utsatta EU-medborgarna är en relativt ny fråga som saknar tidigare praxis på kommunal nivå. Det lämnas därför ett förhållandevis stort tolkningsutrymme som kan försvåra beslutsfattandet i frågan. Denna uppsats syftar till att skapa en förståelse för hur tjänstemännen har agerat i arbetet med utsatta EU-medborgares situation. För att få förståelsen studeras tjänstemannens relationer i arbetet i Lunds kommun. Relationerna studeras genom kvalitativa samtalsintervjuer med nyckelpersoner: en tjänsteman, en politiker och en medborgare. I resultatredovisningen redogörs för hur relationerna till politiker, medborgare och lagen har tagit sig uttryck. Intervjumaterialet har sedan analyserats med hjälp av teorier som... (More)
Situationen för de många utsatta EU-medborgarna är en relativt ny fråga som saknar tidigare praxis på kommunal nivå. Det lämnas därför ett förhållandevis stort tolkningsutrymme som kan försvåra beslutsfattandet i frågan. Denna uppsats syftar till att skapa en förståelse för hur tjänstemännen har agerat i arbetet med utsatta EU-medborgares situation. För att få förståelsen studeras tjänstemannens relationer i arbetet i Lunds kommun. Relationerna studeras genom kvalitativa samtalsintervjuer med nyckelpersoner: en tjänsteman, en politiker och en medborgare. I resultatredovisningen redogörs för hur relationerna till politiker, medborgare och lagen har tagit sig uttryck. Intervjumaterialet har sedan analyserats med hjälp av teorier som behandlar tjänstemannens olika relationer.
Uppsatsen visar att alla tre relationerna har haft betydande inverkan på tjänstemannens arbete med situationen för utsatta EU-medborgare. Utmärkande är trots allt relationen till medborgarna, som präglas av ett stort medborgerligt engagemang. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Tuvesson, Zelda LU and Kauntz, Angelica
supervisor
organization
course
STVA22 20151
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
utsatta EU-medborgare, tjänstemannens relationer, Lunds kommun
language
Swedish
id
5474181
date added to LUP
2015-07-14 11:54:57
date last changed
2015-07-14 11:54:57
@misc{5474181,
  abstract     = {{Situationen för de många utsatta EU-medborgarna är en relativt ny fråga som saknar tidigare praxis på kommunal nivå. Det lämnas därför ett förhållandevis stort tolkningsutrymme som kan försvåra beslutsfattandet i frågan. Denna uppsats syftar till att skapa en förståelse för hur tjänstemännen har agerat i arbetet med utsatta EU-medborgares situation. För att få förståelsen studeras tjänstemannens relationer i arbetet i Lunds kommun. Relationerna studeras genom kvalitativa samtalsintervjuer med nyckelpersoner: en tjänsteman, en politiker och en medborgare. I resultatredovisningen redogörs för hur relationerna till politiker, medborgare och lagen har tagit sig uttryck. Intervjumaterialet har sedan analyserats med hjälp av teorier som behandlar tjänstemannens olika relationer. 
Uppsatsen visar att alla tre relationerna har haft betydande inverkan på tjänstemannens arbete med situationen för utsatta EU-medborgare. Utmärkande är trots allt relationen till medborgarna, som präglas av ett stort medborgerligt engagemang.}},
  author       = {{Tuvesson, Zelda and Kauntz, Angelica}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Lydnad eller lojalitet - en fallstudie över tjänstemannen i arbetet för utsatta EU-medborgare i Lunds kommun.}},
  year         = {{2015}},
}