Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Den kinesiska repatrieringen av det vita guldet

Reibert, Madeleine LU (2015) KOVK02 20151
Division of Art History and Visual Studies
Abstract (Swedish)
Syftet med uppsatsen är att analysera varför kinesiska köpare repatrierar kinesiskt porslin utifrån främst ett teoretiskt perspektiv. Pierre Bourdieus teorier när det gäller kulturellt, socialt och ekonomiskt kapital har huvudsakligen använts i analysen.

En komparativ analys har även utförts av fem kinesiska porslinsföremål som har sålts till rekordpriser och fem kinesiska porslinsföremål som har sålts till moderata priser hösten 2014 hos ett välkänt skandinaviskt auktionshus.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Reibert, Madeleine LU
supervisor
organization
course
KOVK02 20151
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Arts and Architecture, slutbud, Pierre Bourdieu, jämförande analys, Kina, auktionshus, kinesiskt porslin, repatriering, kulturellt kapital, statusmarkörer, konsthistoria, Art history
language
Swedish
id
8051539
date added to LUP
2015-11-19 11:41:43
date last changed
2015-11-20 10:51:15
@misc{8051539,
  abstract     = {{Syftet med uppsatsen är att analysera varför kinesiska köpare repatrierar kinesiskt porslin utifrån främst ett teoretiskt perspektiv. Pierre Bourdieus teorier när det gäller kulturellt, socialt och ekonomiskt kapital har huvudsakligen använts i analysen.

En komparativ analys har även utförts av fem kinesiska porslinsföremål som har sålts till rekordpriser och fem kinesiska porslinsföremål som har sålts till moderata priser hösten 2014 hos ett välkänt skandinaviskt auktionshus.}},
  author       = {{Reibert, Madeleine}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Den kinesiska repatrieringen av det vita guldet}},
  year         = {{2015}},
}