Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Prehospital Hjärt– lungräddnings uppföljning

Brorsson, Titti LU and Torstensson, Hanna LU (2016) AMSM20 20152
Department of Health Sciences
Abstract (Swedish)
Enligt HLR-rådet påverkas chansen att överleva efter inträffat hjärtstopp, framförallt av hur snabbt hjärt- lungräddning påbörjas. Avsaknad av egenandning leder till otillräcklig ventilation av lungorna och försämrad syretillförsel till blodet som i sin tur transporterar syre till kroppens organ. Studien är en retrospektiv registergranskning på magisternivå som genomförs som ett kvalitetssäkringsarbete genom Region Skånes Prehospitala Enhet. Det centrala vid ett inträffat hjärtstopp är att patienten erhåller hjärt- lungräddnings åtgärder men resultatet av studien visar att det inte finns någon specifik form av hjärt-lungräddnings åtgärd som resulterar i högst överlevnadsfrekvens prehospitalt efter inträffat hjärtstopp. Författarna anser... (More)
Enligt HLR-rådet påverkas chansen att överleva efter inträffat hjärtstopp, framförallt av hur snabbt hjärt- lungräddning påbörjas. Avsaknad av egenandning leder till otillräcklig ventilation av lungorna och försämrad syretillförsel till blodet som i sin tur transporterar syre till kroppens organ. Studien är en retrospektiv registergranskning på magisternivå som genomförs som ett kvalitetssäkringsarbete genom Region Skånes Prehospitala Enhet. Det centrala vid ett inträffat hjärtstopp är att patienten erhåller hjärt- lungräddnings åtgärder men resultatet av studien visar att det inte finns någon specifik form av hjärt-lungräddnings åtgärd som resulterar i högst överlevnadsfrekvens prehospitalt efter inträffat hjärtstopp. Författarna anser att det behövs mer forskning inom det aktuella området. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Brorsson, Titti LU and Torstensson, Hanna LU
supervisor
organization
course
AMSM20 20152
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
Prehospitalt, Hjärtstopp, Hjärt- lungräddning, Manuella hjärtkompressioner, Mekaniska hjärtkompressioner, Intubation
language
Swedish
id
8506266
date added to LUP
2016-01-12 15:13:21
date last changed
2016-01-12 15:13:21
@misc{8506266,
  abstract     = {{Enligt HLR-rådet påverkas chansen att överleva efter inträffat hjärtstopp, framförallt av hur snabbt hjärt- lungräddning påbörjas. Avsaknad av egenandning leder till otillräcklig ventilation av lungorna och försämrad syretillförsel till blodet som i sin tur transporterar syre till kroppens organ. Studien är en retrospektiv registergranskning på magisternivå som genomförs som ett kvalitetssäkringsarbete genom Region Skånes Prehospitala Enhet. Det centrala vid ett inträffat hjärtstopp är att patienten erhåller hjärt- lungräddnings åtgärder men resultatet av studien visar att det inte finns någon specifik form av hjärt-lungräddnings åtgärd som resulterar i högst överlevnadsfrekvens prehospitalt efter inträffat hjärtstopp. Författarna anser att det behövs mer forskning inom det aktuella området.}},
  author       = {{Brorsson, Titti and Torstensson, Hanna}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Prehospital Hjärt– lungräddnings uppföljning}},
  year         = {{2016}},
}