Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Sjuksköterskans upplevelse av teamarbete vid röda traumalarm

Rundgren, Åsa LU and Apitzsch, Sabine LU (2015) AKTM20 20152
Department of Health Sciences
Abstract (Swedish)
Traumateamet och dess omhändertagande har stor betydelse i avgörandet för patientens överlevnad. Studiens syfte var att undersöka sjuksköterskors upplevelser av olika faktorer som påverkar teamarbete vid röda traumalarm. En intervjustudie med kvalitativ innehållsanalys genomfördes med 13 sjuksköterskor på ett sjukhus i södra Sverige. Resultatet i studien visade på att det mest utmärkande för teamarbetet var betydelsen av rollfördelningen i teamet. En tydlig struktur i arbetets organisation präglades av strukturen i omhändertagandet av traumapatienten vid röda traumalarm. Faktorer för ett bra teamarbete var att medlemmarna i teamet hade utbildning, erfarenhet och kompetens. Slutsatsen som dras från studiens resultat är att det är avgörande... (More)
Traumateamet och dess omhändertagande har stor betydelse i avgörandet för patientens överlevnad. Studiens syfte var att undersöka sjuksköterskors upplevelser av olika faktorer som påverkar teamarbete vid röda traumalarm. En intervjustudie med kvalitativ innehållsanalys genomfördes med 13 sjuksköterskor på ett sjukhus i södra Sverige. Resultatet i studien visade på att det mest utmärkande för teamarbetet var betydelsen av rollfördelningen i teamet. En tydlig struktur i arbetets organisation präglades av strukturen i omhändertagandet av traumapatienten vid röda traumalarm. Faktorer för ett bra teamarbete var att medlemmarna i teamet hade utbildning, erfarenhet och kompetens. Slutsatsen som dras från studiens resultat är att det är avgörande med tydlig rollfördelning i teamet. Framför allt är utbildning och övningar nödvändiga för att detta ska kunna uppnås. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Rundgren, Åsa LU and Apitzsch, Sabine LU
supervisor
organization
course
AKTM20 20152
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
Teamarbete Röda traumalarm Sjuksköterska Upplevelse Kvalitativ innehållsanalys
language
Swedish
id
8506671
date added to LUP
2016-01-12 15:15:13
date last changed
2016-01-12 15:15:13
@misc{8506671,
  abstract     = {{Traumateamet och dess omhändertagande har stor betydelse i avgörandet för patientens överlevnad. Studiens syfte var att undersöka sjuksköterskors upplevelser av olika faktorer som påverkar teamarbete vid röda traumalarm. En intervjustudie med kvalitativ innehållsanalys genomfördes med 13 sjuksköterskor på ett sjukhus i södra Sverige. Resultatet i studien visade på att det mest utmärkande för teamarbetet var betydelsen av rollfördelningen i teamet. En tydlig struktur i arbetets organisation präglades av strukturen i omhändertagandet av traumapatienten vid röda traumalarm. Faktorer för ett bra teamarbete var att medlemmarna i teamet hade utbildning, erfarenhet och kompetens. Slutsatsen som dras från studiens resultat är att det är avgörande med tydlig rollfördelning i teamet. Framför allt är utbildning och övningar nödvändiga för att detta ska kunna uppnås.}},
  author       = {{Rundgren, Åsa and Apitzsch, Sabine}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Sjuksköterskans upplevelse av teamarbete vid röda traumalarm}},
  year         = {{2015}},
}