Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

"Det är inte bara att bygga"

Fredriksson, Klara LU and Bergkvist, Hugo (2016) STVA22 20152
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
Kommunalägda bostadsbolag har en unik position på bostadsmarknaden, eftersom de parallellt med sitt allmännyttiga uppdrag även måste förhålla sig till krav på affärsmässighet och vinstintresse. Genom intervjuer med tjänstemän inom avdelningarna för CSR och sociala investeringar på MKB Fastighets AB görs en analys för att se hur motiveringarna och rättfärdigandet för MKB:s omfattande sociala projekt formuleras. Handlar det om Corporate Social Responsibility, med det affärsmässiga förhållningssätt och vinstkalkyl det innebär, eller handlar det om ett allmännyttigt uppdrag, med ett ansvar för medborgarna som grundbult? De dubbla målen som utgörs av affärsmässighet och allmännytta kan båda konstateras vara ständigt närvarande i de... (More)
Kommunalägda bostadsbolag har en unik position på bostadsmarknaden, eftersom de parallellt med sitt allmännyttiga uppdrag även måste förhålla sig till krav på affärsmässighet och vinstintresse. Genom intervjuer med tjänstemän inom avdelningarna för CSR och sociala investeringar på MKB Fastighets AB görs en analys för att se hur motiveringarna och rättfärdigandet för MKB:s omfattande sociala projekt formuleras. Handlar det om Corporate Social Responsibility, med det affärsmässiga förhållningssätt och vinstkalkyl det innebär, eller handlar det om ett allmännyttigt uppdrag, med ett ansvar för medborgarna som grundbult? De dubbla målen som utgörs av affärsmässighet och allmännytta kan båda konstateras vara ständigt närvarande i de allmännyttiga tjänstemännens arbete. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Fredriksson, Klara LU and Bergkvist, Hugo
supervisor
organization
course
STVA22 20152
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
CSR, allmännytta, affärsmässighet, sociala investeringar
language
Swedish
id
8512019
date added to LUP
2016-02-17 13:13:46
date last changed
2016-02-17 13:13:46
@misc{8512019,
  abstract     = {{Kommunalägda bostadsbolag har en unik position på bostadsmarknaden, eftersom de parallellt med sitt allmännyttiga uppdrag även måste förhålla sig till krav på affärsmässighet och vinstintresse. Genom intervjuer med tjänstemän inom avdelningarna för CSR och sociala investeringar på MKB Fastighets AB görs en analys för att se hur motiveringarna och rättfärdigandet för MKB:s omfattande sociala projekt formuleras. Handlar det om Corporate Social Responsibility, med det affärsmässiga förhållningssätt och vinstkalkyl det innebär, eller handlar det om ett allmännyttigt uppdrag, med ett ansvar för medborgarna som grundbult? De dubbla målen som utgörs av affärsmässighet och allmännytta kan båda konstateras vara ständigt närvarande i de allmännyttiga tjänstemännens arbete.}},
  author       = {{Fredriksson, Klara and Bergkvist, Hugo}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{"Det är inte bara att bygga"}},
  year         = {{2016}},
}