Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Vikten av mätbara mål i Scrums retrospekt

Öhrman, Melker LU and Hansson, Vesper (2016) SYSK02 20161
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
I vår uppsats har vi tittat närmare på sprint retrospective meetings som är en av ceremonierna i den agila utvecklingsmetoden SCRUM. Vi har undersökt vikten av att använda sig av ett målfokuserat arbetssätt och om det är nödvändigt att sätta upp mätbara mål för att nå framgång i retrospektet. Genom en litteraturstudie har vi skapat en generell bild av vad ett retrospekt ska innehålla och hur man på bästa sätt förbättrar sin utvecklingsprocess med hjälp av retrospektet. Därefter har vi genomfört intervjuer med personer som har rollen SCRUM-Master för att jämföra hur teorin ställer sig mot praktiken. I diskussionsdelen jämför vi teorin med praktiken och hittar samband, likheter och skillnader mellan teori och empiri. Diskussionsdelen mynnar... (More)
I vår uppsats har vi tittat närmare på sprint retrospective meetings som är en av ceremonierna i den agila utvecklingsmetoden SCRUM. Vi har undersökt vikten av att använda sig av ett målfokuserat arbetssätt och om det är nödvändigt att sätta upp mätbara mål för att nå framgång i retrospektet. Genom en litteraturstudie har vi skapat en generell bild av vad ett retrospekt ska innehålla och hur man på bästa sätt förbättrar sin utvecklingsprocess med hjälp av retrospektet. Därefter har vi genomfört intervjuer med personer som har rollen SCRUM-Master för att jämföra hur teorin ställer sig mot praktiken. I diskussionsdelen jämför vi teorin med praktiken och hittar samband, likheter och skillnader mellan teori och empiri. Diskussionsdelen mynnar slutligen ut i en rad slutsatser som presenteras i uppsatsens avslutande del. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Öhrman, Melker LU and Hansson, Vesper
supervisor
organization
course
SYSK02 20161
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Scrum, retrospekt, goals
report number
INF16-064
language
Swedish
id
8891112
date added to LUP
2016-10-31 13:13:10
date last changed
2016-10-31 13:13:10
@misc{8891112,
  abstract     = {{I vår uppsats har vi tittat närmare på sprint retrospective meetings som är en av ceremonierna i den agila utvecklingsmetoden SCRUM. Vi har undersökt vikten av att använda sig av ett målfokuserat arbetssätt och om det är nödvändigt att sätta upp mätbara mål för att nå framgång i retrospektet. Genom en litteraturstudie har vi skapat en generell bild av vad ett retrospekt ska innehålla och hur man på bästa sätt förbättrar sin utvecklingsprocess med hjälp av retrospektet. Därefter har vi genomfört intervjuer med personer som har rollen SCRUM-Master för att jämföra hur teorin ställer sig mot praktiken. I diskussionsdelen jämför vi teorin med praktiken och hittar samband, likheter och skillnader mellan teori och empiri. Diskussionsdelen mynnar slutligen ut i en rad slutsatser som presenteras i uppsatsens avslutande del.}},
  author       = {{Öhrman, Melker and Hansson, Vesper}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Vikten av mätbara mål i Scrums retrospekt}},
  year         = {{2016}},
}