Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

En fallstudie av Undantagstillståndet i Turkiet

Yilmazer, Cemal LU and Cudic, Daniela LU (2016) STVA22 20162
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
Yttrandefrihet - En av de grundläggande mänskliga rättigheterna. Ändå tillgodoses den inte i Turkiet efter införandet av undantagstillståndet om man tittar på rapporter framtagna av Freedom House, Amnesty International och UNDP som alla har ett människorättsbaserat perspektiv. I denna fallstudie kommer vi att lyfta händelser som tyder på att yttrandefriheten i landet har inskränkts genom att applicera ett Human rights-based approach i vår teori. Fallstudie-metoden kommer visa att undantagstillståndet inte gynnat medborgarna i den utsträckning som den syftar till att göra då vi presenterar och analyserar flera fall där vissa straffats efter att ha yttrat sig om regeringen och politiken i landet. Vårt resultat landar i att Turkiet är i behov... (More)
Yttrandefrihet - En av de grundläggande mänskliga rättigheterna. Ändå tillgodoses den inte i Turkiet efter införandet av undantagstillståndet om man tittar på rapporter framtagna av Freedom House, Amnesty International och UNDP som alla har ett människorättsbaserat perspektiv. I denna fallstudie kommer vi att lyfta händelser som tyder på att yttrandefriheten i landet har inskränkts genom att applicera ett Human rights-based approach i vår teori. Fallstudie-metoden kommer visa att undantagstillståndet inte gynnat medborgarna i den utsträckning som den syftar till att göra då vi presenterar och analyserar flera fall där vissa straffats efter att ha yttrat sig om regeringen och politiken i landet. Vårt resultat landar i att Turkiet är i behov av en människorättsbaserad utvecklingspolitik för att officiellt kunna påstå att de tillgodoser medborgarna sina mänskliga rättigheter. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Yilmazer, Cemal LU and Cudic, Daniela LU
supervisor
organization
alternative title
Necessitas legem non habet
course
STVA22 20162
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
undantagstillstånd, mänskliga rättigheter, yttrandefrihet, rights based approach, fallstudie, Freedom House, AKP, Recep Tayyip Erdoğan, Agamben.
language
Swedish
id
8896719
date added to LUP
2017-02-08 15:52:24
date last changed
2017-02-08 15:52:24
@misc{8896719,
  abstract     = {{Yttrandefrihet - En av de grundläggande mänskliga rättigheterna. Ändå tillgodoses den inte i Turkiet efter införandet av undantagstillståndet om man tittar på rapporter framtagna av Freedom House, Amnesty International och UNDP som alla har ett människorättsbaserat perspektiv. I denna fallstudie kommer vi att lyfta händelser som tyder på att yttrandefriheten i landet har inskränkts genom att applicera ett Human rights-based approach i vår teori. Fallstudie-metoden kommer visa att undantagstillståndet inte gynnat medborgarna i den utsträckning som den syftar till att göra då vi presenterar och analyserar flera fall där vissa straffats efter att ha yttrat sig om regeringen och politiken i landet. Vårt resultat landar i att Turkiet är i behov av en människorättsbaserad utvecklingspolitik för att officiellt kunna påstå att de tillgodoser medborgarna sina mänskliga rättigheter.}},
  author       = {{Yilmazer, Cemal and Cudic, Daniela}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{En fallstudie av Undantagstillståndet i Turkiet}},
  year         = {{2016}},
}