Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Hösten då clostebol var på allas läppar : en analys av Johaugs försvar

Lönander, Robin LU (2017) RETK13 20162
Rhetoric
Abstract (Swedish)
Detta är en uppsats i retorik som diskuterar vilken försvarsstrategi Johaug väljer och hur den fungerar, då hon bli anklagad för användning av det dopingklassade ämnet Clostebol. Uppsatsen är till största del baserad på statusläran för att hitta oenighet i det nämnda fallet och för att se vilket försvar Johaug för och om det vidhålls under utredningen av doping. Analysen av denna uppsats har visat att Johaugs försvar fungerar juridiskt, då Anti Doping Norge samt Påtalsnämnden tror på hennes försvar och därmed ger henne ett mildrat straff. Huruvida Johaugs försvar fungerar jämnt emot press och allmänheten är sviktande då hon till en början har ett stort stöd vilket sedan dock fallerar. Vad som är viktigt i denna uppsats är att lära sig hur... (More)
Detta är en uppsats i retorik som diskuterar vilken försvarsstrategi Johaug väljer och hur den fungerar, då hon bli anklagad för användning av det dopingklassade ämnet Clostebol. Uppsatsen är till största del baserad på statusläran för att hitta oenighet i det nämnda fallet och för att se vilket försvar Johaug för och om det vidhålls under utredningen av doping. Analysen av denna uppsats har visat att Johaugs försvar fungerar juridiskt, då Anti Doping Norge samt Påtalsnämnden tror på hennes försvar och därmed ger henne ett mildrat straff. Huruvida Johaugs försvar fungerar jämnt emot press och allmänheten är sviktande då hon till en början har ett stort stöd vilket sedan dock fallerar. Vad som är viktigt i denna uppsats är att lära sig hur Johaug hanterar situationen och hur vi själva kan klara oss ur en eventuell likande situation. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Lönander, Robin LU
supervisor
organization
course
RETK13 20162
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Johaug, Retorik, Retorikanalys, Statusläran, Clostebol, Trofodermin, Bendiksen, Norge, doping, Försvar
language
Swedish
id
8905746
date added to LUP
2017-04-13 13:30:48
date last changed
2017-04-13 13:30:48
@misc{8905746,
  abstract     = {{Detta är en uppsats i retorik som diskuterar vilken försvarsstrategi Johaug väljer och hur den fungerar, då hon bli anklagad för användning av det dopingklassade ämnet Clostebol. Uppsatsen är till största del baserad på statusläran för att hitta oenighet i det nämnda fallet och för att se vilket försvar Johaug för och om det vidhålls under utredningen av doping. Analysen av denna uppsats har visat att Johaugs försvar fungerar juridiskt, då Anti Doping Norge samt Påtalsnämnden tror på hennes försvar och därmed ger henne ett mildrat straff. Huruvida Johaugs försvar fungerar jämnt emot press och allmänheten är sviktande då hon till en början har ett stort stöd vilket sedan dock fallerar. Vad som är viktigt i denna uppsats är att lära sig hur Johaug hanterar situationen och hur vi själva kan klara oss ur en eventuell likande situation.}},
  author       = {{Lönander, Robin}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Hösten då clostebol var på allas läppar : en analys av Johaugs försvar}},
  year         = {{2017}},
}