Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Hur kan spillover-effekt av demokratiska värden förklaras med hjälp av regimteori?

Grotte, Louvisa LU and Silber, Ellen LU (2017) STVA22 20171
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
Studiet av vatten och den allt större brister resulterar i diskussion huruvida det kommer leda till konflikt eller samarbete på den internationella arenan. Vatten och dess påverkan på den internationella arenan tar i denna studie plats genom att undersöka vattenregimers spillover-effekt till demokrati. Frågeställningen som vi ämnar utreda är: Hur kan en spillover-effekt av demokratiska värden förklaras med hjälp av regimteori? För att kunna göra denna undersökning använder vi Stephen D. Krasners definition av regimteori för att se om en enhetlig regim även påverkar demokrati, där demokrati studeras genom jämställdhet och frihet. Studien är genomförd på Amazon Cooperation Treaty Organization (ACTO), vilket möjliggör denna studie genom dess... (More)
Studiet av vatten och den allt större brister resulterar i diskussion huruvida det kommer leda till konflikt eller samarbete på den internationella arenan. Vatten och dess påverkan på den internationella arenan tar i denna studie plats genom att undersöka vattenregimers spillover-effekt till demokrati. Frågeställningen som vi ämnar utreda är: Hur kan en spillover-effekt av demokratiska värden förklaras med hjälp av regimteori? För att kunna göra denna undersökning använder vi Stephen D. Krasners definition av regimteori för att se om en enhetlig regim även påverkar demokrati, där demokrati studeras genom jämställdhet och frihet. Studien är genomförd på Amazon Cooperation Treaty Organization (ACTO), vilket möjliggör denna studie genom dess starka grad av utveckling. Resultatet av studien visar att medlemsstaterna haft en enhetlig demokratisk utveckling, men huruvida regimen är enbart ansvarig för detta är osäkert. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Grotte, Louvisa LU and Silber, Ellen LU
supervisor
organization
course
STVA22 20171
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
Internationella regimer, vattenregimer, ACTO, Amazonas, regimteori, spillover-effekt
language
Swedish
id
8907404
date added to LUP
2017-06-27 12:54:40
date last changed
2017-06-27 12:54:40
@misc{8907404,
  abstract     = {{Studiet av vatten och den allt större brister resulterar i diskussion huruvida det kommer leda till konflikt eller samarbete på den internationella arenan. Vatten och dess påverkan på den internationella arenan tar i denna studie plats genom att undersöka vattenregimers spillover-effekt till demokrati. Frågeställningen som vi ämnar utreda är: Hur kan en spillover-effekt av demokratiska värden förklaras med hjälp av regimteori? För att kunna göra denna undersökning använder vi Stephen D. Krasners definition av regimteori för att se om en enhetlig regim även påverkar demokrati, där demokrati studeras genom jämställdhet och frihet. Studien är genomförd på Amazon Cooperation Treaty Organization (ACTO), vilket möjliggör denna studie genom dess starka grad av utveckling. Resultatet av studien visar att medlemsstaterna haft en enhetlig demokratisk utveckling, men huruvida regimen är enbart ansvarig för detta är osäkert.}},
  author       = {{Grotte, Louvisa and Silber, Ellen}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Hur kan spillover-effekt av demokratiska värden förklaras med hjälp av regimteori?}},
  year         = {{2017}},
}