Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Kostnadsuppföljning i stora byggprojekt

Bruce, David LU (2017) In VBEL VBEL01 20171
Construction Management
Abstract (Swedish)
Syftet med studien är att undersöka huruvida stora byggprojekt alltid går över planerad budget. Frågeställningen lyder: Håller sig stora infrastrukturprojekt och konstruktionsprojekt till sina budgetar?

Slutsatsen är att det finns belägg för att många stora byggprojekt går över budget, det är flera orsaker att så sker. En del av orsakerna är lättare att undvika än andra. Det finns orsaker som är gjorda medvetet och de som är gjorda på grund av fel eller mänskliga faktorn. Användandet av branschindex och uppdaterade planbudgetar gör det svårare att jämföra om ett projekt har gått över budget eller ej. Det finns olikheter i hur väl megaprojekt dokumenteras i efterhand.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Bruce, David LU
supervisor
organization
alternative title
Cost monitoring in large construction projects
course
VBEL01 20171
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
publication/series
VBEL
report number
17/9014-SE
language
Swedish
id
8924135
date added to LUP
2017-08-31 10:01:04
date last changed
2017-08-31 10:01:04
@misc{8924135,
  abstract     = {{Syftet med studien är att undersöka huruvida stora byggprojekt alltid går över planerad budget. Frågeställningen lyder: Håller sig stora infrastrukturprojekt och konstruktionsprojekt till sina budgetar?

Slutsatsen är att det finns belägg för att många stora byggprojekt går över budget, det är flera orsaker att så sker. En del av orsakerna är lättare att undvika än andra. Det finns orsaker som är gjorda medvetet och de som är gjorda på grund av fel eller mänskliga faktorn. Användandet av branschindex och uppdaterade planbudgetar gör det svårare att jämföra om ett projekt har gått över budget eller ej. Det finns olikheter i hur väl megaprojekt dokumenteras i efterhand.}},
  author       = {{Bruce, David}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  series       = {{VBEL}},
  title        = {{Kostnadsuppföljning i stora byggprojekt}},
  year         = {{2017}},
}