Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Ur socialsekreterares perspektiv - varför stannar man kvar 

Herremo, Ottilia LU and Svensson, Vilma LU (2018) PSYK11 20172
Department of Psychology
Abstract (Swedish)
Inom socialtjänsten råder idag en hög personalomsättning bland socialarbetare, mer specifikt bland socialsekreterare. Tidigare forskning gjord bland socialsekreterare syftar främst till att undersöka orsaken till detta genom att hitta en förklaring till varför de väljer att lämna sin arbetsplats. Syftet med denna studie däremot var att undersöka vad som gör att socialsekreterarna, mer specifikt erfarna socialsekreterare på Malmö Stad, upplever att de väljer att stanna kvar. Anledningen till denna avgränsning var då Malmö Stad upplevt en särskilt stor omsättning bland just de erfarna socialsekreterarna. Detta undersöktes genom en kvalitativ studie i form av semistrukturerade intervjuer med sex deltagare, där samtliga var erfarna... (More)
Inom socialtjänsten råder idag en hög personalomsättning bland socialarbetare, mer specifikt bland socialsekreterare. Tidigare forskning gjord bland socialsekreterare syftar främst till att undersöka orsaken till detta genom att hitta en förklaring till varför de väljer att lämna sin arbetsplats. Syftet med denna studie däremot var att undersöka vad som gör att socialsekreterarna, mer specifikt erfarna socialsekreterare på Malmö Stad, upplever att de väljer att stanna kvar. Anledningen till denna avgränsning var då Malmö Stad upplevt en särskilt stor omsättning bland just de erfarna socialsekreterarna. Detta undersöktes genom en kvalitativ studie i form av semistrukturerade intervjuer med sex deltagare, där samtliga var erfarna socialsekreterare inom Malmö Stad. Resultatet visade på en relativt enhällig uppfattning om vad som påverkar deltagarna att vilja stanna kvar vid sin anställning där arbetsbelastning, handlingsutrymme, gemenskap, arbetets betydelse, arbetsmiljö, geografisk närhet och chefsstöd identifierades som huvudsakliga faktorer. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Herremo, Ottilia LU and Svensson, Vilma LU
supervisor
organization
course
PSYK11 20172
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
socialsekreterare, stanna kvar, personalomsättning, behålla personal, engagemang
language
Swedish
id
8936436
date added to LUP
2018-02-26 14:17:19
date last changed
2018-02-26 14:17:19
@misc{8936436,
  abstract     = {{Inom socialtjänsten råder idag en hög personalomsättning bland socialarbetare, mer specifikt bland socialsekreterare. Tidigare forskning gjord bland socialsekreterare syftar främst till att undersöka orsaken till detta genom att hitta en förklaring till varför de väljer att lämna sin arbetsplats. Syftet med denna studie däremot var att undersöka vad som gör att socialsekreterarna, mer specifikt erfarna socialsekreterare på Malmö Stad, upplever att de väljer att stanna kvar. Anledningen till denna avgränsning var då Malmö Stad upplevt en särskilt stor omsättning bland just de erfarna socialsekreterarna. Detta undersöktes genom en kvalitativ studie i form av semistrukturerade intervjuer med sex deltagare, där samtliga var erfarna socialsekreterare inom Malmö Stad. Resultatet visade på en relativt enhällig uppfattning om vad som påverkar deltagarna att vilja stanna kvar vid sin anställning där arbetsbelastning, handlingsutrymme, gemenskap, arbetets betydelse, arbetsmiljö, geografisk närhet och chefsstöd identifierades som huvudsakliga faktorer.}},
  author       = {{Herremo, Ottilia and Svensson, Vilma}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Ur socialsekreterares perspektiv - varför stannar man kvar }},
  year         = {{2018}},
}