Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Kritisk granskning av Scrum: Situationer där det är problematiskt att arbeta med Scrum

Ramdén, Sara LU and Härstedt, Ida LU (2018) SYSK16 20181
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Intresset för agil projektledning är väldigt stort idag och en av de mest spridda och använda arbetsmetoderna är Scrum. Vi undersöker om organisationer beaktar de situationer där Scrum lämpar sig mindre att använda. I undersökningen studeras Snowden och Boones (2007) ramverk där de presenterar kontext- och domänspecifika situationer för projektledning. Vidare undersöker vi vilka icke kontext- och domänspecifika situationer som bör beaktas, men inte redovisas i ramverket. Utifrån teorin identifieras tre huvudområde som ligger till grund för undersökningen: Projektteam, Kommunikation och Kund. Resultatet av studien visar att informanterna har olika uppfattningar gällande vilka situationer i Scrumprojekt som tenderar att vara problematiska.... (More)
Intresset för agil projektledning är väldigt stort idag och en av de mest spridda och använda arbetsmetoderna är Scrum. Vi undersöker om organisationer beaktar de situationer där Scrum lämpar sig mindre att använda. I undersökningen studeras Snowden och Boones (2007) ramverk där de presenterar kontext- och domänspecifika situationer för projektledning. Vidare undersöker vi vilka icke kontext- och domänspecifika situationer som bör beaktas, men inte redovisas i ramverket. Utifrån teorin identifieras tre huvudområde som ligger till grund för undersökningen: Projektteam, Kommunikation och Kund. Resultatet av studien visar att informanterna har olika uppfattningar gällande vilka situationer i Scrumprojekt som tenderar att vara problematiska. Anledningen till de spridda åsikterna från informanterna anser vi beror på olika lång erfarenhet samt att de haft olika roller i Scrumprojekt. Uppsatsens primära slutsats är att det finns kontext- och domänspecifika situationer samt icke kontext- och domänspecifika situationer, som upplevs vara problematiska när man arbetar med Scrum som agil arbetsmetod. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Ramdén, Sara LU and Härstedt, Ida LU
supervisor
organization
course
SYSK16 20181
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
report number
INF18-018
language
Swedish
id
8945007
date added to LUP
2018-06-20 10:02:56
date last changed
2018-06-20 10:02:56
@misc{8945007,
  abstract     = {{Intresset för agil projektledning är väldigt stort idag och en av de mest spridda och använda arbetsmetoderna är Scrum. Vi undersöker om organisationer beaktar de situationer där Scrum lämpar sig mindre att använda. I undersökningen studeras Snowden och Boones (2007) ramverk där de presenterar kontext- och domänspecifika situationer för projektledning. Vidare undersöker vi vilka icke kontext- och domänspecifika situationer som bör beaktas, men inte redovisas i ramverket. Utifrån teorin identifieras tre huvudområde som ligger till grund för undersökningen: Projektteam, Kommunikation och Kund. Resultatet av studien visar att informanterna har olika uppfattningar gällande vilka situationer i Scrumprojekt som tenderar att vara problematiska. Anledningen till de spridda åsikterna från informanterna anser vi beror på olika lång erfarenhet samt att de haft olika roller i Scrumprojekt. Uppsatsens primära slutsats är att det finns kontext- och domänspecifika situationer samt icke kontext- och domänspecifika situationer, som upplevs vara problematiska när man arbetar med Scrum som agil arbetsmetod.}},
  author       = {{Ramdén, Sara and Härstedt, Ida}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Kritisk granskning av Scrum: Situationer där det är problematiskt att arbeta med Scrum}},
  year         = {{2018}},
}