Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Raka rör på Blocket. Inga konstigheter: En studie av ungas syn på köp- och säljplattformar online

Garnell, Ebba LU and Mannfalk, Jonathan (2018) SKOK11 20181
Department of Strategic Communication
Abstract (Swedish)
Genom en komparativ studie av köp- och säljplattformarna Blocket och Facebook Marketplace har unga vuxnas resonemang kring sina val av internetbaserade köp- och sälj plattformar undersökts. Det med ett övergripande syfte att skapa ökad förståelse för hur en köp- och säljplattform strategiskt kan arbeta med sin kommunikation för att attrahera användare. Utifrån en analys av data insamlad genom virtuella fokusgrupper kan det konstateras att tillit är den viktigaste faktorn för unga vuxnas val av plattform. Vidare visar denna studie på att den tillit som behövs för att unga vuxna ska vara villiga att genomföra en transaktion kan stärkas av olika funktioner på en köp- och säljplattform, men främst beror av kommunikationen mellan den... (More)
Genom en komparativ studie av köp- och säljplattformarna Blocket och Facebook Marketplace har unga vuxnas resonemang kring sina val av internetbaserade köp- och sälj plattformar undersökts. Det med ett övergripande syfte att skapa ökad förståelse för hur en köp- och säljplattform strategiskt kan arbeta med sin kommunikation för att attrahera användare. Utifrån en analys av data insamlad genom virtuella fokusgrupper kan det konstateras att tillit är den viktigaste faktorn för unga vuxnas val av plattform. Vidare visar denna studie på att den tillit som behövs för att unga vuxna ska vara villiga att genomföra en transaktion kan stärkas av olika funktioner på en köp- och säljplattform, men främst beror av kommunikationen mellan den konsumerande och säljande parten. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Garnell, Ebba LU and Mannfalk, Jonathan
supervisor
organization
course
SKOK11 20181
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
användarvänlighet, informationskvalitet, konsumentinvolvering, C2C, tillit
language
Swedish
id
8946118
date added to LUP
2018-06-11 13:47:06
date last changed
2018-06-11 13:54:35
@misc{8946118,
  abstract     = {{Genom en komparativ studie av köp- och säljplattformarna Blocket och Facebook Marketplace har unga vuxnas resonemang kring sina val av internetbaserade köp- och sälj plattformar undersökts. Det med ett övergripande syfte att skapa ökad förståelse för hur en köp- och säljplattform strategiskt kan arbeta med sin kommunikation för att attrahera användare. Utifrån en analys av data insamlad genom virtuella fokusgrupper kan det konstateras att tillit är den viktigaste faktorn för unga vuxnas val av plattform. Vidare visar denna studie på att den tillit som behövs för att unga vuxna ska vara villiga att genomföra en transaktion kan stärkas av olika funktioner på en köp- och säljplattform, men främst beror av kommunikationen mellan den konsumerande och säljande parten.}},
  author       = {{Garnell, Ebba and Mannfalk, Jonathan}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Raka rör på Blocket. Inga konstigheter: En studie av ungas syn på köp- och säljplattformar online}},
  year         = {{2018}},
}