Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Fjordsidan - En studie om hur distinktion manifesteras mellan människor

Larsson, Marie LU (2020) SOCK04 20192
Sociology
Department of Sociology
Abstract (Swedish)
Den här uppsatsen undersöker hur människor tenderar att vilja särskilja sig från varandra i ett visst område. Segregering är utgångspunkten, men till skillnad från de allra flesta forskningsrapporter är den här undersökningen inriktad på ett område med en hög socioekonomisk status. Det är en intervjustudie som undersöker hur människor använder olika sätt att differentiera sig från andra grupper och detta kopplas även till grannskapseffekter. Nio intervjuer gjordes med människor bosatta på fjordsidan respektive icke-fjordsidan, begrepp som kommer att redogöras för i uppsatsen. Undersökningen är gjord ett väldigt homogent område för att påvisa att distinktion är någonting allmänmänskligt och inte enbart manifesteras mellan områden,... (More)
Den här uppsatsen undersöker hur människor tenderar att vilja särskilja sig från varandra i ett visst område. Segregering är utgångspunkten, men till skillnad från de allra flesta forskningsrapporter är den här undersökningen inriktad på ett område med en hög socioekonomisk status. Det är en intervjustudie som undersöker hur människor använder olika sätt att differentiera sig från andra grupper och detta kopplas även till grannskapseffekter. Nio intervjuer gjordes med människor bosatta på fjordsidan respektive icke-fjordsidan, begrepp som kommer att redogöras för i uppsatsen. Undersökningen är gjord ett väldigt homogent område för att påvisa att distinktion är någonting allmänmänskligt och inte enbart manifesteras mellan områden, exempelvis mellan områden med låg respektive hög socioekonomisk status. I undersökningen framkommer det att differentieringen manifesteras genom att definiera andra grupper, att påtala skillnader för att inte identifiera sig med vissa grupper. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Larsson, Marie LU
supervisor
organization
course
SOCK04 20192
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
language
Swedish
id
9006239
date added to LUP
2020-03-09 10:15:43
date last changed
2020-03-09 10:15:43
@misc{9006239,
  abstract     = {{Den här uppsatsen undersöker hur människor tenderar att vilja särskilja sig från varandra i ett visst område. Segregering är utgångspunkten, men till skillnad från de allra flesta forskningsrapporter är den här undersökningen inriktad på ett område med en hög socioekonomisk status. Det är en intervjustudie som undersöker hur människor använder olika sätt att differentiera sig från andra grupper och detta kopplas även till grannskapseffekter. Nio intervjuer gjordes med människor bosatta på fjordsidan respektive icke-fjordsidan, begrepp som kommer att redogöras för i uppsatsen. Undersökningen är gjord ett väldigt homogent område för att påvisa att distinktion är någonting allmänmänskligt och inte enbart manifesteras mellan områden, exempelvis mellan områden med låg respektive hög socioekonomisk status. I undersökningen framkommer det att differentieringen manifesteras genom att definiera andra grupper, att påtala skillnader för att inte identifiera sig med vissa grupper.}},
  author       = {{Larsson, Marie}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Fjordsidan - En studie om hur distinktion manifesteras mellan människor}},
  year         = {{2020}},
}