Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Marinens personalresurs

Postek, Daniel Julian LU (2020) STVU15 20201
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
Försvarsmaktens försvarsgren Marinen rekryterar, anställer, planerar och utvecklar personal i syfte möta de uppdrag och uppgifter som åligger myndigheten. Uppsatsens syfte var att undersöka samordningsmöjligheter och svårigheter genom respondentundersökningar i form av enkäter kring personalplaneringsprocessen inom den militära kontexten. Enkäter skickades till tre olika nivåer inom myndigheten – Högkvarteret, Marinstaben och förbandsstaber. Samtliga respondenter tjänstgjorde inom området personal, Human Resource (HR) och ledning. Syftet var att få reda på hur respondenterna resonerar kring samordning. Genom att analysera empirin från respondenternas resonemang har slutsatser dragits angående upplevda samordningsmöjligheter och svårigheter... (More)
Försvarsmaktens försvarsgren Marinen rekryterar, anställer, planerar och utvecklar personal i syfte möta de uppdrag och uppgifter som åligger myndigheten. Uppsatsens syfte var att undersöka samordningsmöjligheter och svårigheter genom respondentundersökningar i form av enkäter kring personalplaneringsprocessen inom den militära kontexten. Enkäter skickades till tre olika nivåer inom myndigheten – Högkvarteret, Marinstaben och förbandsstaber. Samtliga respondenter tjänstgjorde inom området personal, Human Resource (HR) och ledning. Syftet var att få reda på hur respondenterna resonerar kring samordning. Genom att analysera empirin från respondenternas resonemang har slutsatser dragits angående upplevda samordningsmöjligheter och svårigheter och kunnat kopplas till decentraliseringstyper i slutsatserna. Resultatet påvisar att det upplevs finnas både möjligheter och svårigheter och att en tydlighet efterfrågas avseende beslutsmandat och processer koncentrerat till Marinens planeringsdomän och genomförandedomän som det definieras i uppsatsen. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Postek, Daniel Julian LU
supervisor
organization
course
STVU15 20201
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
language
Swedish
id
9008727
date added to LUP
2020-05-25 14:27:57
date last changed
2020-05-25 14:27:57
@misc{9008727,
  abstract     = {{Försvarsmaktens försvarsgren Marinen rekryterar, anställer, planerar och utvecklar personal i syfte möta de uppdrag och uppgifter som åligger myndigheten. Uppsatsens syfte var att undersöka samordningsmöjligheter och svårigheter genom respondentundersökningar i form av enkäter kring personalplaneringsprocessen inom den militära kontexten. Enkäter skickades till tre olika nivåer inom myndigheten – Högkvarteret, Marinstaben och förbandsstaber. Samtliga respondenter tjänstgjorde inom området personal, Human Resource (HR) och ledning. Syftet var att få reda på hur respondenterna resonerar kring samordning. Genom att analysera empirin från respondenternas resonemang har slutsatser dragits angående upplevda samordningsmöjligheter och svårigheter och kunnat kopplas till decentraliseringstyper i slutsatserna. Resultatet påvisar att det upplevs finnas både möjligheter och svårigheter och att en tydlighet efterfrågas avseende beslutsmandat och processer koncentrerat till Marinens planeringsdomän och genomförandedomän som det definieras i uppsatsen.}},
  author       = {{Postek, Daniel Julian}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Marinens personalresurs}},
  year         = {{2020}},
}