Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Projektkunskap för främjandet av organisatoriskt lärande

Cornelius, Rasmus LU and von Essen, Ludvig LU (2020) SYSK16 20201
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Samhället, organisationer och individer är idag under ständig påverkan av information och kunskap. För att ta vara på tillgänglig kunskap och information behöver organisationer ha ett aktivt arbete med kunskapsprocesser som i sin tur stöds av olika IT-verktyg. Uppsatsen syftar till att bygga en djupare förståelse för hur IT-konsultföretag jobbar med dessa processer och system för att hantera projektkunskap. Utifrån relevant litteratur sammanställs ett antal kategorier och faktorer som i sin tur ligger till grund för de kvalitativa undersökningsmetoder som används. Dessa genomförs med fem respondenter som har lång erfarenhet inom konsultföretag som erbjuder tjänster inom IT-sektorn. De undersökta IT-konsultföretagen har många olika... (More)
Samhället, organisationer och individer är idag under ständig påverkan av information och kunskap. För att ta vara på tillgänglig kunskap och information behöver organisationer ha ett aktivt arbete med kunskapsprocesser som i sin tur stöds av olika IT-verktyg. Uppsatsen syftar till att bygga en djupare förståelse för hur IT-konsultföretag jobbar med dessa processer och system för att hantera projektkunskap. Utifrån relevant litteratur sammanställs ett antal kategorier och faktorer som i sin tur ligger till grund för de kvalitativa undersökningsmetoder som används. Dessa genomförs med fem respondenter som har lång erfarenhet inom konsultföretag som erbjuder tjänster inom IT-sektorn. De undersökta IT-konsultföretagen har många olika initiativ för att främja organisatoriskt lärande men det finns förbättringsområden på hur projektkunskap skall hanteras systematiskt i organisationen. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Cornelius, Rasmus LU and von Essen, Ludvig LU
supervisor
organization
alternative title
Project knowledge as a resource for organizational learning
course
SYSK16 20201
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Kunskap, Organisatoriskt lärande, Kunskapshantering, Knowledge management-system, Projekt
report number
INF20-06
language
Swedish
id
9014051
date added to LUP
2020-06-26 14:59:03
date last changed
2020-06-26 14:59:03
@misc{9014051,
  abstract     = {{Samhället, organisationer och individer är idag under ständig påverkan av information och kunskap. För att ta vara på tillgänglig kunskap och information behöver organisationer ha ett aktivt arbete med kunskapsprocesser som i sin tur stöds av olika IT-verktyg. Uppsatsen syftar till att bygga en djupare förståelse för hur IT-konsultföretag jobbar med dessa processer och system för att hantera projektkunskap. Utifrån relevant litteratur sammanställs ett antal kategorier och faktorer som i sin tur ligger till grund för de kvalitativa undersökningsmetoder som används. Dessa genomförs med fem respondenter som har lång erfarenhet inom konsultföretag som erbjuder tjänster inom IT-sektorn. De undersökta IT-konsultföretagen har många olika initiativ för att främja organisatoriskt lärande men det finns förbättringsområden på hur projektkunskap skall hanteras systematiskt i organisationen.}},
  author       = {{Cornelius, Rasmus and von Essen, Ludvig}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Projektkunskap för främjandet av organisatoriskt lärande}},
  year         = {{2020}},
}