Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Sociala medier som verktyg för screening: Beaktandet av utmaningar inom e-rekrytering

Lindskog, Pernilla LU and Mjöberg, Madeleine LU (2020) SYSK16 20201
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
I samband med rekrytering blir potentiella kandidater ofta granskade på sociala medier. Praxisen kallas screening och informationen som framkommer utgör ett underlag för rekryterarens beslut om huruvida en viss kandidat bör gå vidare i rekryteringsprocessen eller inte. Användandet av sociala medier inom urvalsprocessen kan dock kopplas till sex olika markanta utmaningar. Dessa utmaningar gäller informationsvaliditet, den praktiska tillämpningen av informationen, lagstiftning, etik, standardisering av praxis samt den fortgående tekniska utvecklingen. För att skapa kunskap om hur utmaningarna kan hanteras, har vi undersökt rekryterare beaktar utmaningarna. Det empiriska materialet består av intervjuer med tre rekryterare som jobbar inom den... (More)
I samband med rekrytering blir potentiella kandidater ofta granskade på sociala medier. Praxisen kallas screening och informationen som framkommer utgör ett underlag för rekryterarens beslut om huruvida en viss kandidat bör gå vidare i rekryteringsprocessen eller inte. Användandet av sociala medier inom urvalsprocessen kan dock kopplas till sex olika markanta utmaningar. Dessa utmaningar gäller informationsvaliditet, den praktiska tillämpningen av informationen, lagstiftning, etik, standardisering av praxis samt den fortgående tekniska utvecklingen. För att skapa kunskap om hur utmaningarna kan hanteras, har vi undersökt rekryterare beaktar utmaningarna. Det empiriska materialet består av intervjuer med tre rekryterare som jobbar inom den privata sektorn, främst inom IT-branschen. Resultatet av vår undersökning beskriver hur utmaningarna inom screening på sociala medier hanteras av rekryterare, och indikerar att det främst är utmaningarna gällande informationsvaliditet, den praktiska tillämpningen, lagstiftning och etik som aktivt beaktas. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Lindskog, Pernilla LU and Mjöberg, Madeleine LU
supervisor
organization
course
SYSK16 20201
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
e-rekrytering, screening, sociala medier, utmaningar
report number
INF20-032
language
Swedish
id
9016681
date added to LUP
2020-06-26 14:55:43
date last changed
2020-06-26 14:55:43
@misc{9016681,
  abstract     = {{I samband med rekrytering blir potentiella kandidater ofta granskade på sociala medier. Praxisen kallas screening och informationen som framkommer utgör ett underlag för rekryterarens beslut om huruvida en viss kandidat bör gå vidare i rekryteringsprocessen eller inte. Användandet av sociala medier inom urvalsprocessen kan dock kopplas till sex olika markanta utmaningar. Dessa utmaningar gäller informationsvaliditet, den praktiska tillämpningen av informationen, lagstiftning, etik, standardisering av praxis samt den fortgående tekniska utvecklingen. För att skapa kunskap om hur utmaningarna kan hanteras, har vi undersökt rekryterare beaktar utmaningarna. Det empiriska materialet består av intervjuer med tre rekryterare som jobbar inom den privata sektorn, främst inom IT-branschen. Resultatet av vår undersökning beskriver hur utmaningarna inom screening på sociala medier hanteras av rekryterare, och indikerar att det främst är utmaningarna gällande informationsvaliditet, den praktiska tillämpningen, lagstiftning och etik som aktivt beaktas.}},
  author       = {{Lindskog, Pernilla and Mjöberg, Madeleine}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Sociala medier som verktyg för screening: Beaktandet av utmaningar inom e-rekrytering}},
  year         = {{2020}},
}