Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Jämställdhetsintegrering i ett flernivåsystem: en feministisk idé studie

Lundh, Astrid LU and Hjalmarsson, Anna LU (2021) STVA22 20211
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
Jämställdhetsintegreringen är den övergripande strategin för att uppnå jämställdhet som används på alla politiska nivåer och har därmed har blivit ett norm. Studien ställer frågor om hur jämställdhetsintegreringen fungerar i ett flernivåsystem och vilka feministiska ideal, värderingar eller idéer den vilar på. Genom feministisk teori och flernivåstyrning undersöker studien feministiska idéer i jämställdhetsarbetet på den europeiska, nationella och regionala politiska nivån. Materialet består av offentliga dokument för jämställdhetsintegreringen vilka har analyserats genom feministiska idealtyper i en idé och ideologianalys. Resultaten för studien visar hur jämställdhetsintegreringen är präglad av feministiska idéer där den socialistiska... (More)
Jämställdhetsintegreringen är den övergripande strategin för att uppnå jämställdhet som används på alla politiska nivåer och har därmed har blivit ett norm. Studien ställer frågor om hur jämställdhetsintegreringen fungerar i ett flernivåsystem och vilka feministiska ideal, värderingar eller idéer den vilar på. Genom feministisk teori och flernivåstyrning undersöker studien feministiska idéer i jämställdhetsarbetet på den europeiska, nationella och regionala politiska nivån. Materialet består av offentliga dokument för jämställdhetsintegreringen vilka har analyserats genom feministiska idealtyper i en idé och ideologianalys. Resultaten för studien visar hur jämställdhetsintegreringen är präglad av feministiska idéer där den socialistiska feminismen är mest framträdande. Resultaten beskriver även hur jämställdhetsintegreringen fungerar i ett flernivåsystem och hur det påverkar vilka idéer som får ta plats. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Lundh, Astrid LU and Hjalmarsson, Anna LU
supervisor
organization
course
STVA22 20211
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
jämställdhetsintegrering, flernivåsystem, feministisk ideologi, liberalfeminism, radikalfeminism, socialistisk feminism
language
Swedish
id
9044767
date added to LUP
2021-07-06 12:53:14
date last changed
2021-07-06 12:53:14
@misc{9044767,
  abstract     = {{Jämställdhetsintegreringen är den övergripande strategin för att uppnå jämställdhet som används på alla politiska nivåer och har därmed har blivit ett norm. Studien ställer frågor om hur jämställdhetsintegreringen fungerar i ett flernivåsystem och vilka feministiska ideal, värderingar eller idéer den vilar på. Genom feministisk teori och flernivåstyrning undersöker studien feministiska idéer i jämställdhetsarbetet på den europeiska, nationella och regionala politiska nivån. Materialet består av offentliga dokument för jämställdhetsintegreringen vilka har analyserats genom feministiska idealtyper i en idé och ideologianalys. Resultaten för studien visar hur jämställdhetsintegreringen är präglad av feministiska idéer där den socialistiska feminismen är mest framträdande. Resultaten beskriver även hur jämställdhetsintegreringen fungerar i ett flernivåsystem och hur det påverkar vilka idéer som får ta plats.}},
  author       = {{Lundh, Astrid and Hjalmarsson, Anna}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Jämställdhetsintegrering i ett flernivåsystem: en feministisk idé studie}},
  year         = {{2021}},
}