Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

AI-implementeringar i svenska verksamheter

Lundborg, Oscar LU and Efraimsson, Joel LU (2021) SYSK16 20211
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Användandet av Artificiell Intelligens utvecklas i rask takt och har redan idag en etablerad plats inom verksamheter. Denna studie har haft för avsikt att undersöka och kartlägga de redan etablerade AI-lösningar som företag använt sig av. Samt att identifiera de hinder som funnits vid implementering. Studien bygger på tre kvalitativa intervjuer med organisationer verksamma i Sverige. Den empiriska datan är indelad efter fyra områden och utgörs av: En definition av AI, Målsättning, Vanliga hinder samt Etik och lagstiftning. Resultaten har sedan analyserats mot den litteratur som finns på området. Efter att ha genomfört intervjuerna och undersökt litteraturen har slutsatser dragits om fyra områden som är särskilt viktiga att överkomma för en... (More)
Användandet av Artificiell Intelligens utvecklas i rask takt och har redan idag en etablerad plats inom verksamheter. Denna studie har haft för avsikt att undersöka och kartlägga de redan etablerade AI-lösningar som företag använt sig av. Samt att identifiera de hinder som funnits vid implementering. Studien bygger på tre kvalitativa intervjuer med organisationer verksamma i Sverige. Den empiriska datan är indelad efter fyra områden och utgörs av: En definition av AI, Målsättning, Vanliga hinder samt Etik och lagstiftning. Resultaten har sedan analyserats mot den litteratur som finns på området. Efter att ha genomfört intervjuerna och undersökt litteraturen har slutsatser dragits om fyra områden som är särskilt viktiga att överkomma för en lyckad implementering. Dessa utgörs av: Datakvalitet, Datastruktur, Kulturella aspekter, samt det Etiska perspektivet. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Lundborg, Oscar LU and Efraimsson, Joel LU
supervisor
organization
course
SYSK16 20211
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Artificiell intelligens, AI, Machine learning, Implementering, Hinder, Etik
report number
INF21-030
language
Swedish
id
9053323
date added to LUP
2021-06-21 11:45:40
date last changed
2021-06-21 11:45:40
@misc{9053323,
  abstract     = {{Användandet av Artificiell Intelligens utvecklas i rask takt och har redan idag en etablerad plats inom verksamheter. Denna studie har haft för avsikt att undersöka och kartlägga de redan etablerade AI-lösningar som företag använt sig av. Samt att identifiera de hinder som funnits vid implementering. Studien bygger på tre kvalitativa intervjuer med organisationer verksamma i Sverige. Den empiriska datan är indelad efter fyra områden och utgörs av: En definition av AI, Målsättning, Vanliga hinder samt Etik och lagstiftning. Resultaten har sedan analyserats mot den litteratur som finns på området. Efter att ha genomfört intervjuerna och undersökt litteraturen har slutsatser dragits om fyra områden som är särskilt viktiga att överkomma för en lyckad implementering. Dessa utgörs av: Datakvalitet, Datastruktur, Kulturella aspekter, samt det Etiska perspektivet.}},
  author       = {{Lundborg, Oscar and Efraimsson, Joel}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{AI-implementeringar i svenska verksamheter}},
  year         = {{2021}},
}