Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Det sociala livet under coronapandemin

Oresten, Malin LU (2021) SOCK07 20211
Sociology
Abstract (Swedish)
Abstrakt

Denna kvalitativa studie har haft till syfte att undersöka hur tolv människors sociala privat- och yrkesliv har påverkats under coronapandemin. Intervjupersonerna är i samma ålder och har hemmavarande barn i skolåldern. Datainsamlingen gjordes via personliga intervjuer, främst via Teams eller telefon, under perioden 10 februari 2021 till 17 februari 2021. Teoretiska utgångspunkter hämtas från Anthony Giddens modernitetsteorier tillsammans med Ulrich Becks teorier om risk och risksamhället. Med fokus på sociala aspekter visar studien att intervjupersonerna har blandade känslor kopplade till coronapandemin. Merparten har haft möjlighet att jobba mycket hemifrån, vilket har underlättat hanteringen av vardagspusslet. Samtidigt har... (More)
Abstrakt

Denna kvalitativa studie har haft till syfte att undersöka hur tolv människors sociala privat- och yrkesliv har påverkats under coronapandemin. Intervjupersonerna är i samma ålder och har hemmavarande barn i skolåldern. Datainsamlingen gjordes via personliga intervjuer, främst via Teams eller telefon, under perioden 10 februari 2021 till 17 februari 2021. Teoretiska utgångspunkter hämtas från Anthony Giddens modernitetsteorier tillsammans med Ulrich Becks teorier om risk och risksamhället. Med fokus på sociala aspekter visar studien att intervjupersonerna har blandade känslor kopplade till coronapandemin. Merparten har haft möjlighet att jobba mycket hemifrån, vilket har underlättat hanteringen av vardagspusslet. Samtidigt har intervjupersonerna känt sig mer begränsade när det kommer till socialt umgänge med släkt och vänner. Gemensamt för samtliga är att de har partner och barn, vilket innebär att de inte berövats närhet till andra människor utan de har tvärtom spenderat mer tid med de personer som står dem allra närmast. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Oresten, Malin LU
supervisor
organization
course
SOCK07 20211
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
pandemi, småbarnsföräldrar, jobba hemifrån, risksamhälle, riskbedömning
language
Swedish
id
9055384
date added to LUP
2021-06-18 14:39:50
date last changed
2021-06-18 14:39:50
@misc{9055384,
  abstract     = {{Abstrakt

Denna kvalitativa studie har haft till syfte att undersöka hur tolv människors sociala privat- och yrkesliv har påverkats under coronapandemin. Intervjupersonerna är i samma ålder och har hemmavarande barn i skolåldern. Datainsamlingen gjordes via personliga intervjuer, främst via Teams eller telefon, under perioden 10 februari 2021 till 17 februari 2021. Teoretiska utgångspunkter hämtas från Anthony Giddens modernitetsteorier tillsammans med Ulrich Becks teorier om risk och risksamhället. Med fokus på sociala aspekter visar studien att intervjupersonerna har blandade känslor kopplade till coronapandemin. Merparten har haft möjlighet att jobba mycket hemifrån, vilket har underlättat hanteringen av vardagspusslet. Samtidigt har intervjupersonerna känt sig mer begränsade när det kommer till socialt umgänge med släkt och vänner. Gemensamt för samtliga är att de har partner och barn, vilket innebär att de inte berövats närhet till andra människor utan de har tvärtom spenderat mer tid med de personer som står dem allra närmast.}},
  author       = {{Oresten, Malin}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Det sociala livet under coronapandemin}},
  year         = {{2021}},
}