Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Belöningssystems utformning för önskvärda effekter – Fallföretaget Thule

Hersvall, Henric ; Orrenius, Mattias and Örtendahl, Johan (2007)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Syfte: Syftet är att belysa hur ett belöningssystem lämpligen bör utformas så att önskade effekter uppnås. För undersökningen använder vi fallföretaget Thule. Metod: En abduktiv ansats väljs för arbetets förhållningssätt till arbetsprocessen, medan en kvalitativ fallstudie anslår riktlinjer för empiriinsamlingen. Teoretiska perspektiv: Vi använder teoretiska kriterier för utformning av belöningssystem från forskare på området, Merchant och Thompson & Strickland. Empiri: Vårt empiriska material består av besöksintervjuer med koncernledningen samt med personer från divisionsledningen i fallföretaget Thule. Slutsatser: Vi ser indikationer på att målen och måtten belöningssystemet grundar sig på bör brytas ned för att ge en bättre... (More)
Syfte: Syftet är att belysa hur ett belöningssystem lämpligen bör utformas så att önskade effekter uppnås. För undersökningen använder vi fallföretaget Thule. Metod: En abduktiv ansats väljs för arbetets förhållningssätt till arbetsprocessen, medan en kvalitativ fallstudie anslår riktlinjer för empiriinsamlingen. Teoretiska perspektiv: Vi använder teoretiska kriterier för utformning av belöningssystem från forskare på området, Merchant och Thompson & Strickland. Empiri: Vårt empiriska material består av besöksintervjuer med koncernledningen samt med personer från divisionsledningen i fallföretaget Thule. Slutsatser: Vi ser indikationer på att målen och måtten belöningssystemet grundar sig på bör brytas ned för att ge en bättre situationsanpassad motivationseffekt i fallföretaget. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Hersvall, Henric ; Orrenius, Mattias and Örtendahl, Johan
supervisor
organization
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
Belöningssystem, påverkbarhet, nivåer, nedbrytning, kommunicera, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1340240
date added to LUP
2007-01-18 00:00:00
date last changed
2012-04-02 16:21:57
@misc{1340240,
  abstract     = {{Syfte: Syftet är att belysa hur ett belöningssystem lämpligen bör utformas så att önskade effekter uppnås. För undersökningen använder vi fallföretaget Thule. Metod: En abduktiv ansats väljs för arbetets förhållningssätt till arbetsprocessen, medan en kvalitativ fallstudie anslår riktlinjer för empiriinsamlingen. Teoretiska perspektiv: Vi använder teoretiska kriterier för utformning av belöningssystem från forskare på området, Merchant och Thompson & Strickland. Empiri: Vårt empiriska material består av besöksintervjuer med koncernledningen samt med personer från divisionsledningen i fallföretaget Thule. Slutsatser: Vi ser indikationer på att målen och måtten belöningssystemet grundar sig på bör brytas ned för att ge en bättre situationsanpassad motivationseffekt i fallföretaget.}},
  author       = {{Hersvall, Henric and Orrenius, Mattias and Örtendahl, Johan}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Belöningssystems utformning för önskvärda effekter – Fallföretaget Thule}},
  year         = {{2007}},
}