Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Användning av digitala system för kunskapsöverföring

Larsson, Karl ; Helmfridsson, Erik and Svensson, Sara (2002)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Problemställning: Det existerar idag en betydande forskning som berör digitala system för kunskapsöverföring. Emellertid ser vi en tydlig brist i forskningen kring användandet av de olika systemen. Detta beror till stor del på problemet med att kunna mäta att en medarbetare verkligen använder systemet för kunskapsöverföring. Genom att studera kunskapsutbytet i organisationerna hade det varit möjligt att kartlägga de områden som påverkar användningen av digitala system för kunskapsöverföring. Frågeställning: Vilka faktorer påverkar användningen av digitala system för kunskapsöverföring? Syfte: Syftet är att skapa en modell som visar de faktorer som påverkar användningen av digitala system för kunskapsöverföring, samt att genomföra en första... (More)
Problemställning: Det existerar idag en betydande forskning som berör digitala system för kunskapsöverföring. Emellertid ser vi en tydlig brist i forskningen kring användandet av de olika systemen. Detta beror till stor del på problemet med att kunna mäta att en medarbetare verkligen använder systemet för kunskapsöverföring. Genom att studera kunskapsutbytet i organisationerna hade det varit möjligt att kartlägga de områden som påverkar användningen av digitala system för kunskapsöverföring. Frågeställning: Vilka faktorer påverkar användningen av digitala system för kunskapsöverföring? Syfte: Syftet är att skapa en modell som visar de faktorer som påverkar användningen av digitala system för kunskapsöverföring, samt att genomföra en första prövning av modellens giltighet genom en studie av tre företag. Metod: För att kunna besvara vår frågeställning och vårt syfte har vi studerat litteratur och tidigare forskning för att kunna skapa oss en teoretisk plattform som vi sedan utgått ifrån i vår empiriska studie. Resultat: Utifrån vår teoretiska referensram har vi sammanställt en modell över de faktorer som påverkar användandet av digitala KM-system. Denna modell anser vi, efter en första prövning, vara giltig. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Larsson, Karl ; Helmfridsson, Erik and Svensson, Sara
supervisor
organization
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1342352
date added to LUP
2002-06-07 00:00:00
date last changed
2012-04-02 14:21:18
@misc{1342352,
  abstract     = {{Problemställning:	Det existerar idag en betydande forskning som berör digitala system för kunskapsöverföring. Emellertid ser vi en tydlig brist i forskningen kring användandet av de olika systemen. Detta beror till stor del på problemet med att kunna mäta att en medarbetare verkligen använder systemet för kunskapsöverföring. Genom att studera kunskapsutbytet i organisationerna hade det varit möjligt att kartlägga de områden som påverkar användningen av digitala system för kunskapsöverföring. Frågeställning:	Vilka faktorer påverkar användningen av digitala system för kunskapsöverföring? Syfte:	Syftet är att skapa en modell som visar de faktorer som påverkar användningen av digitala system för kunskapsöverföring, samt att genomföra en första prövning av modellens giltighet genom en studie av tre företag. Metod:	För att kunna besvara vår frågeställning och vårt syfte har vi studerat litteratur och tidigare forskning för att kunna skapa oss en teoretisk plattform som vi sedan utgått ifrån i vår empiriska studie. Resultat:	Utifrån vår teoretiska referensram har vi sammanställt en modell över de faktorer som påverkar användandet av digitala KM-system. Denna modell anser vi, efter en första prövning, vara giltig.}},
  author       = {{Larsson, Karl and Helmfridsson, Erik and Svensson, Sara}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Användning av digitala system för kunskapsöverföring}},
  year         = {{2002}},
}