Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Problemområden inom K2-regelverket - kommer redovisningen för små företag att förändras?

Renå, Fredrik ; Abrahamsson, Madelene ; Madsen, Sofia and Nilsson, Malin (2008)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Syftet med examensarbetet är att analysera om BFN stötte på problem vid upparbetningen, samt om vår expert och redovisningsekonomerna tror samma problem kommer att uppstå vid tillämpningen. Ändamålet är även att beskriva varför dessa kommer att bli problematiska och om andra problem kommer att uppstå. I teorin beskrivs gällande regelverk och kommande K2-regelverket för belysta problemområden samt definitioner av olika organ. De problemområden som redovisningsekonomerna nämner kommer inte att bli några större problem för K2-företagen, eftersom de flesta företag redan tillämpar reglerna som kommer att ingå i K2-regelverket. BFN vill inte ha komplicerad redovisning i K2, därmed får de företag som har komplicerad verksamhet och specifika krav... (More)
Syftet med examensarbetet är att analysera om BFN stötte på problem vid upparbetningen, samt om vår expert och redovisningsekonomerna tror samma problem kommer att uppstå vid tillämpningen. Ändamålet är även att beskriva varför dessa kommer att bli problematiska och om andra problem kommer att uppstå. I teorin beskrivs gällande regelverk och kommande K2-regelverket för belysta problemområden samt definitioner av olika organ. De problemområden som redovisningsekonomerna nämner kommer inte att bli några större problem för K2-företagen, eftersom de flesta företag redan tillämpar reglerna som kommer att ingå i K2-regelverket. BFN vill inte ha komplicerad redovisning i K2, därmed får de företag som har komplicerad verksamhet och specifika krav på sin redovisning istället tillämpa K3-regelverket. Undersökningen visar även att övergången från gällande regelverk till K2-regelverket kommer att medföra problem. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
@misc{1347957,
  abstract     = {{Syftet med examensarbetet är att analysera om BFN stötte på problem vid upparbetningen, samt om vår expert och redovisningsekonomerna tror samma problem kommer att uppstå vid tillämpningen. Ändamålet är även att beskriva varför dessa kommer att bli problematiska och om andra problem kommer att uppstå. I teorin beskrivs gällande regelverk och kommande K2-regelverket för belysta problemområden samt definitioner av olika organ. De problemområden som redovisningsekonomerna nämner kommer inte att bli några större problem för K2-företagen, eftersom de flesta företag redan tillämpar reglerna som kommer att ingå i K2-regelverket. BFN vill inte ha komplicerad redovisning i K2, därmed får de företag som har komplicerad verksamhet och specifika krav på sin redovisning istället tillämpa K3-regelverket. Undersökningen visar även att övergången från gällande regelverk till K2-regelverket kommer att medföra problem.}},
  author       = {{Renå, Fredrik and Abrahamsson, Madelene and Madsen, Sofia and Nilsson, Malin}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Problemområden inom K2-regelverket - kommer redovisningen för små företag att förändras?}},
  year         = {{2008}},
}