Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Vietnams medlemskap i WTO – En möjlighet till minskad korruption?

Hsu, Christina (2007)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
: Syftet med denna uppsats är att beskriva hur korruptionen i Vietnam påverkar företagsverksamheten ur företagens och organisationernas perspektiv. Vidare är syftet att redogöra för vad företagen och organisationerna anser att Vietnams medlemskap i WTO kan bidra med för att minska korruptionsrisken. Vi ser att påverkan av korruptionen på företagsverksamheten uppfattas av samtliga företag och organisationer som negativ. WTO och dess medlemskap bedöms kunna påverka genom ökad transparens, öppenhet och tydligare spelregler. WTO och dess medlemskap skulle utöver dagens inflytande också genom att bli berättigade till sanktioner mot landet, kunna minska korruptionen. Dessutom skulle WTO genom ökad informationsspridning för effektivisering av... (More)
: Syftet med denna uppsats är att beskriva hur korruptionen i Vietnam påverkar företagsverksamheten ur företagens och organisationernas perspektiv. Vidare är syftet att redogöra för vad företagen och organisationerna anser att Vietnams medlemskap i WTO kan bidra med för att minska korruptionsrisken. Vi ser att påverkan av korruptionen på företagsverksamheten uppfattas av samtliga företag och organisationer som negativ. WTO och dess medlemskap bedöms kunna påverka genom ökad transparens, öppenhet och tydligare spelregler. WTO och dess medlemskap skulle utöver dagens inflytande också genom att bli berättigade till sanktioner mot landet, kunna minska korruptionen. Dessutom skulle WTO genom ökad informationsspridning för effektivisering av administrativa system kunna minska korruptionen i Vietnam. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Hsu, Christina
supervisor
organization
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
Vietnam, Korruption, Korruptionsrisk, Politisk risk, WTO, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1350498
date added to LUP
2007-01-18 00:00:00
date last changed
2012-04-02 16:31:55
@misc{1350498,
  abstract     = {{: Syftet med denna uppsats är att beskriva hur korruptionen i Vietnam påverkar företagsverksamheten ur företagens och organisationernas perspektiv. Vidare är syftet att redogöra för vad företagen och organisationerna anser att Vietnams medlemskap i WTO kan bidra med för att minska korruptionsrisken. Vi ser att påverkan av korruptionen på företagsverksamheten uppfattas av samtliga företag och organisationer som negativ. WTO och dess medlemskap bedöms kunna påverka genom ökad transparens, öppenhet och tydligare spelregler. WTO och dess medlemskap skulle utöver dagens inflytande också genom att bli berättigade till sanktioner mot landet, kunna minska korruptionen. Dessutom skulle WTO genom ökad informationsspridning för effektivisering av administrativa system kunna minska korruptionen i Vietnam.}},
  author       = {{Hsu, Christina}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Vietnams medlemskap i WTO – En möjlighet till minskad korruption?}},
  year         = {{2007}},
}