Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Den kommunikativa arbetsgivaren

Hedén, Erik ; Mattsson, Malin and Segergren, Johan (2008)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Syftet med uppsatsen är att kartlägga och visualisera hur all medveten kommunikationen av arbetsgivarvarumärket sker internt i företag idag. Primär data har samlats in via tio stycken intervjuer. Samtliga intervjuer har skett semistrukturerat med öppna frågor. Sekundär data har samlats in via tidigare studier inom uppsatsens huvudområden, arbetsgivarvarumärket och intern kommunikation i syfte att skapa ett teoretiskt ramverk för att analysera primärdata. Kommunikationen av ett arbetsgivarvarumärke är en process som består i att i första hand sätta förväntningar hos arbetstagarna och i andra hand leverera de värden som utlovats. Processen kräver engagemang i de anställda och en förståelse för deras förväntningar och behov. I kommunikationen... (More)
Syftet med uppsatsen är att kartlägga och visualisera hur all medveten kommunikationen av arbetsgivarvarumärket sker internt i företag idag. Primär data har samlats in via tio stycken intervjuer. Samtliga intervjuer har skett semistrukturerat med öppna frågor. Sekundär data har samlats in via tidigare studier inom uppsatsens huvudområden, arbetsgivarvarumärket och intern kommunikation i syfte att skapa ett teoretiskt ramverk för att analysera primärdata. Kommunikationen av ett arbetsgivarvarumärke är en process som består i att i första hand sätta förväntningar hos arbetstagarna och i andra hand leverera de värden som utlovats. Processen kräver engagemang i de anställda och en förståelse för deras förväntningar och behov. I kommunikationen med de anställda möter företaget eller organisationen utmaningar på tre olika nivåer: tekniska, semantiska och effektivitetsutmaningar. Dessa på varandra följande utmaningar måste övervinnas för att kommunikationen ska nå önskad effekt. De anställda ses inte som en homogen grupp utan segmenteras i ledning, chefer och anställda mellan vilka kommunikation sker. Alternativa segmenteringar kan göras i syfte att belysa kommunikation mellan specifika grupper av anställda. Genom skapandet av vår matris med aktörer och utmaningar ges en översiktlig bild av den interna kommunikationen och vilka utmaningar som framträder på vilka nivåer vid kommunikationen av ett arbetsgivarvarumärke. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Hedén, Erik ; Mattsson, Malin and Segergren, Johan
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Arbetsgivarvarumärke, intern kommunikation, identitet, image, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1350599
date added to LUP
2008-06-05 00:00:00
date last changed
2012-04-02 17:13:05
@misc{1350599,
  abstract     = {{Syftet med uppsatsen är att kartlägga och visualisera hur all medveten kommunikationen av arbetsgivarvarumärket sker internt i företag idag. Primär data har samlats in via tio stycken intervjuer. Samtliga intervjuer har skett semistrukturerat med öppna frågor. Sekundär data har samlats in via tidigare studier inom uppsatsens huvudområden, arbetsgivarvarumärket och intern kommunikation i syfte att skapa ett teoretiskt ramverk för att analysera primärdata. Kommunikationen av ett arbetsgivarvarumärke är en process som består i att i första hand sätta förväntningar hos arbetstagarna och i andra hand leverera de värden som utlovats. Processen kräver engagemang i de anställda och en förståelse för deras förväntningar och behov. I kommunikationen med de anställda möter företaget eller organisationen utmaningar på tre olika nivåer: tekniska, semantiska och effektivitetsutmaningar. Dessa på varandra följande utmaningar måste övervinnas för att kommunikationen ska nå önskad effekt. De anställda ses inte som en homogen grupp utan segmenteras i ledning, chefer och anställda mellan vilka kommunikation sker. Alternativa segmenteringar kan göras i syfte att belysa kommunikation mellan specifika grupper av anställda. Genom skapandet av vår matris med aktörer och utmaningar ges en översiktlig bild av den interna kommunikationen och vilka utmaningar som framträder på vilka nivåer vid kommunikationen av ett arbetsgivarvarumärke.}},
  author       = {{Hedén, Erik and Mattsson, Malin and Segergren, Johan}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Den kommunikativa arbetsgivaren}},
  year         = {{2008}},
}