Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Konsult - Klient relationer i kunskapsföretag: En fallstudie på Deloitte & Touche

Ross, Eva ; Axelsson, Maria ; Ivandi, Jan and Ballin, Isabel (2003)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Denna uppsats syftar till att undersöka ett antal nyckelbegrepp och betydelsen av dessa i interaktionen mellan konsult och klient. Nyckelbegreppen är förtroende, osäkerhet respektive säkerhet, roller och prioriteringar i relationen mellan konsult och klient. Undersökningen genomfördes som en kvalitativ studie med djupintervjuer bestående av revisorer från Deloitte & Touche i Malmö samt deras kunder. Förtroende visade sig vara en förutsättning för relationen. Det skapades av den kompetens konsulten visade samt personkemin mellan konsult och klient. Personkemin visade sig vara en viktig faktor genom hela arbetet och fanns inte den fanns heller inte grunden för en lyckad relation. Klienten hade en osäkerhet som reducerades av konsultens... (More)
Denna uppsats syftar till att undersöka ett antal nyckelbegrepp och betydelsen av dessa i interaktionen mellan konsult och klient. Nyckelbegreppen är förtroende, osäkerhet respektive säkerhet, roller och prioriteringar i relationen mellan konsult och klient. Undersökningen genomfördes som en kvalitativ studie med djupintervjuer bestående av revisorer från Deloitte & Touche i Malmö samt deras kunder. Förtroende visade sig vara en förutsättning för relationen. Det skapades av den kompetens konsulten visade samt personkemin mellan konsult och klient. Personkemin visade sig vara en viktig faktor genom hela arbetet och fanns inte den fanns heller inte grunden för en lyckad relation. Klienten hade en osäkerhet som reducerades av konsultens expertis men också av den personliga relationen. När konsulten genomfört revisionen ansåg klienterna att de kände sig säkrare. Konsulten har här både en roll som expert men också, i en del relationer, rollen som bollplank. Vad bägge parter prioriterade i relationen var den personliga aspekten, att personkemin stämde. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Ross, Eva ; Axelsson, Maria ; Ivandi, Jan and Ballin, Isabel
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
konsult, klient, kunskapsföretag, interaktion, relation, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1351425
date added to LUP
2003-01-16 00:00:00
date last changed
2012-04-02 14:31:33
@misc{1351425,
  abstract     = {{Denna uppsats syftar till att undersöka ett antal nyckelbegrepp och betydelsen av dessa i interaktionen mellan konsult och klient. Nyckelbegreppen är förtroende, osäkerhet respektive säkerhet, roller och prioriteringar i relationen mellan konsult och klient. Undersökningen genomfördes som en kvalitativ studie med djupintervjuer bestående av revisorer från Deloitte & Touche i Malmö samt deras kunder. Förtroende visade sig vara en förutsättning för relationen. Det skapades av den kompetens konsulten visade samt personkemin mellan konsult och klient. Personkemin visade sig vara en viktig faktor genom hela arbetet och fanns inte den fanns heller inte grunden för en lyckad relation. Klienten hade en osäkerhet som reducerades av konsultens expertis men också av den personliga relationen. När konsulten genomfört revisionen ansåg klienterna att de kände sig säkrare. Konsulten har här både en roll som expert men också, i en del relationer, rollen som bollplank. Vad bägge parter prioriterade i relationen var den personliga aspekten, att personkemin stämde.}},
  author       = {{Ross, Eva and Axelsson, Maria and Ivandi, Jan and Ballin, Isabel}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Konsult - Klient relationer i kunskapsföretag: En fallstudie på Deloitte & Touche}},
  year         = {{2003}},
}