Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Praktik: vägen till lärande och anställning

Afzelius, Johanna and Ekberg, Annika (2001)
Education
Abstract (Swedish)
Bakgrund: Denna uppsats tillkom på grund av att författarna upplever att det finns ett behov av praktisk tillämpning av teoretiska kunskaper och kontakt med arbetslivet inom p-programmet. Syfte: Intentionen med uppsatsen är att undersöka hur ett antal arbetsgivare resonerar kring p-programmet, nyutexaminerade personalvetare, erfarenhet och praktik. Metod: En kvalitativ undersökning genomfördes i form av intervjuer med nio representanter för olika typer av företag och organisationer. Samtliga intervjupersoner hade eller hade haft någon form av inflytande i tillsättandet av personalvetare. Resultat: Resultatet visar att de intervjuade arbetsgivarna i samtliga fall utom ett sållar bort alla sökande utan praktisk erfarenhet av personalarbete i... (More)
Bakgrund: Denna uppsats tillkom på grund av att författarna upplever att det finns ett behov av praktisk tillämpning av teoretiska kunskaper och kontakt med arbetslivet inom p-programmet. Syfte: Intentionen med uppsatsen är att undersöka hur ett antal arbetsgivare resonerar kring p-programmet, nyutexaminerade personalvetare, erfarenhet och praktik. Metod: En kvalitativ undersökning genomfördes i form av intervjuer med nio representanter för olika typer av företag och organisationer. Samtliga intervjupersoner hade eller hade haft någon form av inflytande i tillsättandet av personalvetare. Resultat: Resultatet visar att de intervjuade arbetsgivarna i samtliga fall utom ett sållar bort alla sökande utan praktisk erfarenhet av personalarbete i ett tidigt skede i urvalsprocessen vid nyanställning. Samtliga intervjuade ställde sig positiva till praktik i utbildningen dock utan att nämna studentens chans att uppnå ett optimalt lärande som övergripande skäl. Nyckelord: praktik, lärande, learning by doing, erfarenhetsbaserat lärande, experimental learning, lärcykel (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Afzelius, Johanna and Ekberg, Annika
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Pedagogy and didactics, Pedagogik, didaktik
language
Swedish
id
1356674
date added to LUP
2004-11-08 00:00:00
date last changed
2014-09-04 08:37:00
@misc{1356674,
  abstract     = {{Bakgrund: Denna uppsats tillkom på grund av att författarna upplever att det finns ett behov av praktisk tillämpning av teoretiska kunskaper och kontakt med arbetslivet inom p-programmet. Syfte: Intentionen med uppsatsen är att undersöka hur ett antal arbetsgivare resonerar kring p-programmet, nyutexaminerade personalvetare, erfarenhet och praktik. Metod: En kvalitativ undersökning genomfördes i form av intervjuer med nio representanter för olika typer av företag och organisationer. Samtliga intervjupersoner hade eller hade haft någon form av inflytande i tillsättandet av personalvetare. Resultat: Resultatet visar att de intervjuade arbetsgivarna i samtliga fall utom ett sållar bort alla sökande utan praktisk erfarenhet av personalarbete i ett tidigt skede i urvalsprocessen vid nyanställning. Samtliga intervjuade ställde sig positiva till praktik i utbildningen dock utan att nämna studentens chans att uppnå ett optimalt lärande som övergripande skäl. Nyckelord: praktik, lärande, learning by doing, erfarenhetsbaserat lärande, experimental learning, lärcykel}},
  author       = {{Afzelius, Johanna and Ekberg, Annika}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Praktik: vägen till lärande och anställning}},
  year         = {{2001}},
}