Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Handlingsfrihet, mål och visioner: en studie av fem personalchefer i Malmö Stad

Svensson, Anna-Karin (2001)
Education
Abstract (Swedish)
Syfte: Uppsatsen syfte är att analysera vilken betydelse personalchefernas upplevda handlingsfrihet har för deras arbete med mål och visioner. Metod: Med utgångspunkt i teoretiskt knuten litteratur genomförs en kvalitativ empirisk undersökning bestående av fem öppet riktade intervjuer. Resultat: Intervjupersonernas arbetsvardag präglas av stor handlingsfrihet på de flesta plan. Få av dem fungerar som chefer, men flera av dem ser sig själva som ledare. Trots detta upplevs inte arbetssituationen som incitament för mål och visioner. Istället är det främst faktorer utanför arbetslivet som påverkar personalchefernas arbete med mål och visioner. Personalcheferna verkar sakna gränser att tänja och överskrida i sin av stor handlingsfrihet präglade... (More)
Syfte: Uppsatsen syfte är att analysera vilken betydelse personalchefernas upplevda handlingsfrihet har för deras arbete med mål och visioner. Metod: Med utgångspunkt i teoretiskt knuten litteratur genomförs en kvalitativ empirisk undersökning bestående av fem öppet riktade intervjuer. Resultat: Intervjupersonernas arbetsvardag präglas av stor handlingsfrihet på de flesta plan. Få av dem fungerar som chefer, men flera av dem ser sig själva som ledare. Trots detta upplevs inte arbetssituationen som incitament för mål och visioner. Istället är det främst faktorer utanför arbetslivet som påverkar personalchefernas arbete med mål och visioner. Personalcheferna verkar sakna gränser att tänja och överskrida i sin av stor handlingsfrihet präglade arbetsvardag. Nyckelord: Handlingsfrihet, handlingsutrymme, kontroll, mål, visioner, idéer, krav och stöd. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Svensson, Anna-Karin
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Pedagogy and didactics, Pedagogik, didaktik
language
Swedish
id
1357147
date added to LUP
2004-11-08 00:00:00
date last changed
2014-09-04 08:37:00
@misc{1357147,
  abstract     = {{Syfte: Uppsatsen syfte är att analysera vilken betydelse personalchefernas upplevda handlingsfrihet har för deras arbete med mål och visioner. Metod: Med utgångspunkt i teoretiskt knuten litteratur genomförs en kvalitativ empirisk undersökning bestående av fem öppet riktade intervjuer. Resultat: Intervjupersonernas arbetsvardag präglas av stor handlingsfrihet på de flesta plan. Få av dem fungerar som chefer, men flera av dem ser sig själva som ledare. Trots detta upplevs inte arbetssituationen som incitament för mål och visioner. Istället är det främst faktorer utanför arbetslivet som påverkar personalchefernas arbete med mål och visioner. Personalcheferna verkar sakna gränser att tänja och överskrida i sin av stor handlingsfrihet präglade arbetsvardag. Nyckelord: Handlingsfrihet, handlingsutrymme, kontroll, mål, visioner, idéer, krav och stöd.}},
  author       = {{Svensson, Anna-Karin}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Handlingsfrihet, mål och visioner: en studie av fem personalchefer i Malmö Stad}},
  year         = {{2001}},
}