Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Hedgefonder under finansiell oro - en studie av svenska hedgefonder

Jarnér, Markus ; Selling, Daniel ; Wachtmeister, Axel and Åkerblom, Tove (2009)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Syftet med denna uppsats är att ur ett investerarperspektiv undersöka och analysera utfallet av svenska hedgefonders avkastning i jämförelse med marknadsindex under den finansiella konjunkturcykeln 2003 till 2008, där vikten läggs på nedgångsfasen. En kvantitativ metod har används för att samla in numerisk data i form av hedgefonders historiska avkastning, som sedan tillämpas i relevanta teorier. Den kvantitativa metoden kompletteras med en kvalitativ metod i form av genomförande av intervjuer i syfte att åstadkomma en djupare och mer relevant bild av analysen. Vår studie visar att majoriteten svenska hedgefonder har misslyckats med att generera en absolut avkastning under 2003 till 2008. Därtill är det bästa sättet att använda hedgefonder... (More)
Syftet med denna uppsats är att ur ett investerarperspektiv undersöka och analysera utfallet av svenska hedgefonders avkastning i jämförelse med marknadsindex under den finansiella konjunkturcykeln 2003 till 2008, där vikten läggs på nedgångsfasen. En kvantitativ metod har används för att samla in numerisk data i form av hedgefonders historiska avkastning, som sedan tillämpas i relevanta teorier. Den kvantitativa metoden kompletteras med en kvalitativ metod i form av genomförande av intervjuer i syfte att åstadkomma en djupare och mer relevant bild av analysen. Vår studie visar att majoriteten svenska hedgefonder har misslyckats med att generera en absolut avkastning under 2003 till 2008. Därtill är det bästa sättet att använda hedgefonder som ett komplement i en portfölj. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Jarnér, Markus ; Selling, Daniel ; Wachtmeister, Axel and Åkerblom, Tove
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Hedgefonder absolut avkastning risk korrelation finanskris, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1390898
date added to LUP
2009-01-15 00:00:00
date last changed
2012-04-02 17:22:32
@misc{1390898,
  abstract     = {{Syftet med denna uppsats är att ur ett investerarperspektiv undersöka och analysera utfallet av svenska hedgefonders avkastning i jämförelse med marknadsindex under den finansiella konjunkturcykeln 2003 till 2008, där vikten läggs på nedgångsfasen. En kvantitativ metod har används för att samla in numerisk data i form av hedgefonders historiska avkastning, som sedan tillämpas i relevanta teorier. Den kvantitativa metoden kompletteras med en kvalitativ metod i form av genomförande av intervjuer i syfte att åstadkomma en djupare och mer relevant bild av analysen. Vår studie visar att majoriteten svenska hedgefonder har misslyckats med att generera en absolut avkastning under 2003 till 2008. Därtill är det bästa sättet att använda hedgefonder som ett komplement i en portfölj.}},
  author       = {{Jarnér, Markus and Selling, Daniel and Wachtmeister, Axel and Åkerblom, Tove}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Hedgefonder under finansiell oro - en studie av svenska hedgefonder}},
  year         = {{2009}},
}