Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Förbannelsen över Kongos naturtillgångar

Von Dardel, Caroline LU and Ukale, Najite LU (2009) STVA21 20091
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
Demokratiska republiken Kongos enorma naturtillgångar och det katastrofala läget landet idag befinner sig i demokratiskt förbryllar, och man undrar varför ett land med så stora möjligheter inte kan ta sig ur situationen de befinner sig i. Denna uppsats ämnar undersöka om det finns ett samband mellan stora naturtillgångar och svag demokratisk utveckling. Genom att applicera teorin om resursfällan på fallet Kongo ser vi vilka delar av det kongolesiska samhället som påverkas av naturtillgångarna och på vilket sätt detta sker. Vi klarlägger även på vilket sätt kvaliteten på de politiska institutionerna i landet interagerar med naturtillgångarna. Vi använder oss av metoden processpårning för att ta reda på om det finns en orsak och verkan... (More)
Demokratiska republiken Kongos enorma naturtillgångar och det katastrofala läget landet idag befinner sig i demokratiskt förbryllar, och man undrar varför ett land med så stora möjligheter inte kan ta sig ur situationen de befinner sig i. Denna uppsats ämnar undersöka om det finns ett samband mellan stora naturtillgångar och svag demokratisk utveckling. Genom att applicera teorin om resursfällan på fallet Kongo ser vi vilka delar av det kongolesiska samhället som påverkas av naturtillgångarna och på vilket sätt detta sker. Vi klarlägger även på vilket sätt kvaliteten på de politiska institutionerna i landet interagerar med naturtillgångarna. Vi använder oss av metoden processpårning för att ta reda på om det finns en orsak och verkan mellan de två variablerna. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Von Dardel, Caroline LU and Ukale, Najite LU
supervisor
organization
course
STVA21 20091
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
resursfällan, Kongo, demokrati, naturtillgångar
language
Swedish
id
1399021
date added to LUP
2009-06-17 22:42:27
date last changed
2009-06-17 22:42:27
@misc{1399021,
  abstract     = {{Demokratiska republiken Kongos enorma naturtillgångar och det katastrofala läget landet idag befinner sig i demokratiskt förbryllar, och man undrar varför ett land med så stora möjligheter inte kan ta sig ur situationen de befinner sig i. Denna uppsats ämnar undersöka om det finns ett samband mellan stora naturtillgångar och svag demokratisk utveckling. Genom att applicera teorin om resursfällan på fallet Kongo ser vi vilka delar av det kongolesiska samhället som påverkas av naturtillgångarna och på vilket sätt detta sker. Vi klarlägger även på vilket sätt kvaliteten på de politiska institutionerna i landet interagerar med naturtillgångarna. Vi använder oss av metoden processpårning för att ta reda på om det finns en orsak och verkan mellan de två variablerna.}},
  author       = {{Von Dardel, Caroline and Ukale, Najite}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Förbannelsen över Kongos naturtillgångar}},
  year         = {{2009}},
}