Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Utmaningar för ledarskapet i en konstnärlig organisation

Nilsson, Magnus and Lemner, Jessica (2009)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Syftet med uppsatsen är att studera hur nyckelpersoner på Malmö Opera använder sig av ledarskap för att leda anställda mot mål och visioner. Vår metod inriktar sig på att testa teorier i ledarskap på Malmö Operas verklighet. Detta genom att analysera teorierna mot det intervjumaterial vi insamlat av nyckelpersoner från Malmö Operas ledningsgrupp. Fyra nyckelpersoner från ledningsgruppen besvarar frågor om ledarskap. Materialet baseras på intervjuer och sammanfattas under några genomgående teman. Dessa teman besvarar frågor som rör ledarskapsteorier. Studien visar att ledare inom Malmö Opera är försiktiga med att sätta alltför precisa mål och visioner åt andra anställda. Ledarna uppfattar istället sitt ledarskap som att vara den som stöttar... (More)
Syftet med uppsatsen är att studera hur nyckelpersoner på Malmö Opera använder sig av ledarskap för att leda anställda mot mål och visioner. Vår metod inriktar sig på att testa teorier i ledarskap på Malmö Operas verklighet. Detta genom att analysera teorierna mot det intervjumaterial vi insamlat av nyckelpersoner från Malmö Operas ledningsgrupp. Fyra nyckelpersoner från ledningsgruppen besvarar frågor om ledarskap. Materialet baseras på intervjuer och sammanfattas under några genomgående teman. Dessa teman besvarar frågor som rör ledarskapsteorier. Studien visar att ledare inom Malmö Opera är försiktiga med att sätta alltför precisa mål och visioner åt andra anställda. Ledarna uppfattar istället sitt ledarskap som att vara den som stöttar och ger utrymme för konstnärlig frihet under ansvar. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Nilsson, Magnus and Lemner, Jessica
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
ledarskap, mål, vision, föreställningar, utmaningar, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1487294
date added to LUP
2009-09-14 00:00:00
date last changed
2012-04-02 17:51:54
@misc{1487294,
  abstract     = {{Syftet med uppsatsen är att studera hur nyckelpersoner på Malmö Opera använder sig av ledarskap för att leda anställda mot mål och visioner. Vår metod inriktar sig på att testa teorier i ledarskap på Malmö Operas verklighet. Detta genom att analysera teorierna mot det intervjumaterial vi insamlat av nyckelpersoner från Malmö Operas ledningsgrupp. Fyra nyckelpersoner från ledningsgruppen besvarar frågor om ledarskap. Materialet baseras på intervjuer och sammanfattas under några genomgående teman. Dessa teman besvarar frågor som rör ledarskapsteorier. Studien visar att ledare inom Malmö Opera är försiktiga med att sätta alltför precisa mål och visioner åt andra anställda. Ledarna uppfattar istället sitt ledarskap som att vara den som stöttar och ger utrymme för konstnärlig frihet under ansvar.}},
  author       = {{Nilsson, Magnus and Lemner, Jessica}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Utmaningar för ledarskapet i en konstnärlig organisation}},
  year         = {{2009}},
}