Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Människohandel för sexuella ändamål

Björkman, Andréas (2003)
Department of Law
Abstract
Människohandel, en modern form av slaveri, att köpa och sälja människor för utnyttjandet av deras arbetskraft, organ eller för att utnyttja dem sexuellt. Det händer inte bara i de mindre utvecklade delarna av världen, det händer överallt. En del instrument har tagits fram för att bekämpa detta, både internationellt och nationellt. Säkra källor är svåra att hitta, statistik saknas, ingen vet riktigt vad som händer med alla offer för denna cyniska handel. Detta är en kort, men intensiv, inblick i världen av människohandel, en inblick i offrens värld, en inblick i myndigheternas värld. Den nyare lagstiftningen på området presenteras för läsaren samt den kritik som presenterats mot denna. Vidare blir det en genomgång av de internationella... (More)
Människohandel, en modern form av slaveri, att köpa och sälja människor för utnyttjandet av deras arbetskraft, organ eller för att utnyttja dem sexuellt. Det händer inte bara i de mindre utvecklade delarna av världen, det händer överallt. En del instrument har tagits fram för att bekämpa detta, både internationellt och nationellt. Säkra källor är svåra att hitta, statistik saknas, ingen vet riktigt vad som händer med alla offer för denna cyniska handel. Detta är en kort, men intensiv, inblick i världen av människohandel, en inblick i offrens värld, en inblick i myndigheternas värld. Den nyare lagstiftningen på området presenteras för läsaren samt den kritik som presenterats mot denna. Vidare blir det en genomgång av de internationella insatser som gjorts på området, både för att bekämpa handeln och hjälpa offren för den. Arbetet bygger på information från diverse intresseorganisationer och myndigheter, detta på både ett internationellt och ett nationellt plan. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Björkman, Andréas
supervisor
organization
year
type
H3 - Professional qualifications (4 Years - )
subject
keywords
Straffrätt
language
Swedish
id
1556293
date added to LUP
2010-03-08 15:55:19
date last changed
2010-03-08 15:55:19
@misc{1556293,
  abstract     = {{Människohandel, en modern form av slaveri, att köpa och sälja människor för utnyttjandet av deras arbetskraft, organ eller för att utnyttja dem sexuellt. Det händer inte bara i de mindre utvecklade delarna av världen, det händer överallt. En del instrument har tagits fram för att bekämpa detta, både internationellt och nationellt. Säkra källor är svåra att hitta, statistik saknas, ingen vet riktigt vad som händer med alla offer för denna cyniska handel. Detta är en kort, men intensiv, inblick i världen av människohandel, en inblick i offrens värld, en inblick i myndigheternas värld. Den nyare lagstiftningen på området presenteras för läsaren samt den kritik som presenterats mot denna. Vidare blir det en genomgång av de internationella insatser som gjorts på området, både för att bekämpa handeln och hjälpa offren för den. Arbetet bygger på information från diverse intresseorganisationer och myndigheter, detta på både ett internationellt och ett nationellt plan.}},
  author       = {{Björkman, Andréas}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Människohandel för sexuella ändamål}},
  year         = {{2003}},
}