Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Företagsöverlåtelse vid generationsskifte - Problem, möjligheter och framtida aspekter

Melkersson, Christian (2007)
Department of Law
Abstract
Det här arbetet kommer att belysa den problematik som kan uppkomma vid ett generationsskifte av ett fåmansföretag. Det kommer att handla om de grundläggande beskattningsregler som råder och de tillvägagångssätt som kan komma att utnyttjas. Det är ett område med stora förändringar dels den senaste tiden och dels den inom den snara framtiden. Vid ett generationsskifte är det inte bara det hårda rekvisiten som måste beaktas utan även de så kallade familjepremisserna måste vara uppfyllda. Uppsatsen kommer att berör dessa båda områden och föra en diskussion om de möjligheter man har att uppfylla alla ställda krav och önskemål. Men det är inte bara ett nationellt fenomen, Sverige är en del av övriga världen och ur ett skatteplaneringsperspektiv... (More)
Det här arbetet kommer att belysa den problematik som kan uppkomma vid ett generationsskifte av ett fåmansföretag. Det kommer att handla om de grundläggande beskattningsregler som råder och de tillvägagångssätt som kan komma att utnyttjas. Det är ett område med stora förändringar dels den senaste tiden och dels den inom den snara framtiden. Vid ett generationsskifte är det inte bara det hårda rekvisiten som måste beaktas utan även de så kallade familjepremisserna måste vara uppfyllda. Uppsatsen kommer att berör dessa båda områden och föra en diskussion om de möjligheter man har att uppfylla alla ställda krav och önskemål. Men det är inte bara ett nationellt fenomen, Sverige är en del av övriga världen och ur ett skatteplaneringsperspektiv måste man blicka ut över gränser för att eventuellt finna ytterligare möjligheter. Med dessa alternativa möjligheter kommer även vissa problem. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Melkersson, Christian
supervisor
organization
year
type
H3 - Professional qualifications (4 Years - )
subject
keywords
Skatterätt
language
Swedish
id
1560168
date added to LUP
2010-03-08 15:55:26
date last changed
2010-03-08 15:55:26
@misc{1560168,
  abstract     = {{Det här arbetet kommer att belysa den problematik som kan uppkomma vid ett generationsskifte av ett fåmansföretag. Det kommer att handla om de grundläggande beskattningsregler som råder och de tillvägagångssätt som kan komma att utnyttjas. Det är ett område med stora förändringar dels den senaste tiden och dels den inom den snara framtiden. Vid ett generationsskifte är det inte bara det hårda rekvisiten som måste beaktas utan även de så kallade familjepremisserna måste vara uppfyllda. Uppsatsen kommer att berör dessa båda områden och föra en diskussion om de möjligheter man har att uppfylla alla ställda krav och önskemål. Men det är inte bara ett nationellt fenomen, Sverige är en del av övriga världen och ur ett skatteplaneringsperspektiv måste man blicka ut över gränser för att eventuellt finna ytterligare möjligheter. Med dessa alternativa möjligheter kommer även vissa problem.}},
  author       = {{Melkersson, Christian}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Företagsöverlåtelse vid generationsskifte - Problem, möjligheter och framtida aspekter}},
  year         = {{2007}},
}