Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Utvidgningen av EU och medlemskapskraven

Rickard, Sara (2002)
Department of Law
Abstract
Syftet med uppsatsen har varit att undersöka de villkor för medlemskap i EU som rådet fastställde i Köpenhamn 1993. Avsikten är att jämföra med tidigare medlemskrav men dessutom ge en historisk återblick i ansökningsförfarandet hos de nuvarande medlemmarna för att få reda på om de kan ha påverkat de krav som ställts på blivande medlemmar. För att kunna besvara syftet har jag granskat EG/EU: s tidigare utvidgningar och försökt att klarlägga motiven till deras önskan att gå med i medlemskretsen. Jag har lagt stor vikt vid att så tydligt som möjligt klargöra medlemskapskraven&semic uppsatsen behandlar därför utförligt de olika kriterierna för att sedan sammanfatta de i ett avslutande kapitel. I min utredning kommer jag fram till att om man... (More)
Syftet med uppsatsen har varit att undersöka de villkor för medlemskap i EU som rådet fastställde i Köpenhamn 1993. Avsikten är att jämföra med tidigare medlemskrav men dessutom ge en historisk återblick i ansökningsförfarandet hos de nuvarande medlemmarna för att få reda på om de kan ha påverkat de krav som ställts på blivande medlemmar. För att kunna besvara syftet har jag granskat EG/EU: s tidigare utvidgningar och försökt att klarlägga motiven till deras önskan att gå med i medlemskretsen. Jag har lagt stor vikt vid att så tydligt som möjligt klargöra medlemskapskraven&semic uppsatsen behandlar därför utförligt de olika kriterierna för att sedan sammanfatta de i ett avslutande kapitel. I min utredning kommer jag fram till att om man jämför de olika medlemskapskraven som under tidens gång har ändrats, upptäcker man att kraven har blivit hårdare i takt med unionens förändringar och utökningar med nya områden. Jag menar också att granskningen som kommissionen gör för att se om ansökarstaten uppfyller de formella kraven av Köpenhamnskriterierna är diskriminerande. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Rickard, Sara
supervisor
organization
year
type
H3 - Professional qualifications (4 Years - )
subject
keywords
EG-rätt
language
Swedish
id
1561489
date added to LUP
2010-03-08 15:55:28
date last changed
2010-03-08 15:55:28
@misc{1561489,
  abstract     = {{Syftet med uppsatsen har varit att undersöka de villkor för medlemskap i EU som rådet fastställde i Köpenhamn 1993. Avsikten är att jämföra med tidigare medlemskrav men dessutom ge en historisk återblick i ansökningsförfarandet hos de nuvarande medlemmarna för att få reda på om de kan ha påverkat de krav som ställts på blivande medlemmar. För att kunna besvara syftet har jag granskat EG/EU: s tidigare utvidgningar och försökt att klarlägga motiven till deras önskan att gå med i medlemskretsen. Jag har lagt stor vikt vid att så tydligt som möjligt klargöra medlemskapskraven&semic uppsatsen behandlar därför utförligt de olika kriterierna för att sedan sammanfatta de i ett avslutande kapitel. I min utredning kommer jag fram till att om man jämför de olika medlemskapskraven som under tidens gång har ändrats, upptäcker man att kraven har blivit hårdare i takt med unionens förändringar och utökningar med nya områden. Jag menar också att granskningen som kommissionen gör för att se om ansökarstaten uppfyller de formella kraven av Köpenhamnskriterierna är diskriminerande.}},
  author       = {{Rickard, Sara}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Utvidgningen av EU och medlemskapskraven}},
  year         = {{2002}},
}