Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Tradition som affärsidé - en studie i skapandet av traditioner och ritualer i marknadsföringssyfte

Bremell, Signe ; Klingberg, Gustav and Grudén, Karl (2010)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Syfte: Syftet med vår uppsats är att undersöka hur företag och organisationer skapar traditioner och ritualer och använder dem som en del i sin marknadsföring. Metod: I den här uppsatsen har vi utgått ifrån en kvalitativ forskningsstrategi för insamling och analys av data. Vi har använt ett hermeneutiskt synsätt, vilket är lämpligt vid kvalitativ forskning. Vi har genomfört innehållsanalyser av reklamfilmer och tidningsmaterial samt semistrukturerade intervjuer. Resultat: I vår uppsats kommer vi fram till att det finns vissa faktorer som är avgörande för om en ritual eller tradition ska få fäste. De som vi har kunnat urskilja som mest betydelsefulla är samhällelig förankring, värde och form. Vi har visat att ett företag eller en... (More)
Syfte: Syftet med vår uppsats är att undersöka hur företag och organisationer skapar traditioner och ritualer och använder dem som en del i sin marknadsföring. Metod: I den här uppsatsen har vi utgått ifrån en kvalitativ forskningsstrategi för insamling och analys av data. Vi har använt ett hermeneutiskt synsätt, vilket är lämpligt vid kvalitativ forskning. Vi har genomfört innehållsanalyser av reklamfilmer och tidningsmaterial samt semistrukturerade intervjuer. Resultat: I vår uppsats kommer vi fram till att det finns vissa faktorer som är avgörande för om en ritual eller tradition ska få fäste. De som vi har kunnat urskilja som mest betydelsefulla är samhällelig förankring, värde och form. Vi har visat att ett företag eller en organisation till viss del kan skapa en ritual/tradition och använda den som ett lyckat marknadsföringsverktyg. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Bremell, Signe ; Klingberg, Gustav and Grudén, Karl
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
tradition, reklam, konsumtion, temadag, marknadsföring, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1627872
date added to LUP
2010-06-04 00:00:00
date last changed
2012-04-02 18:23:07
@misc{1627872,
  abstract     = {{Syfte: Syftet med vår uppsats är att undersöka hur företag och organisationer skapar traditioner och ritualer och använder dem som en del i sin marknadsföring. Metod: I den här uppsatsen har vi utgått ifrån en kvalitativ forskningsstrategi för insamling och analys av data. Vi har använt ett hermeneutiskt synsätt, vilket är lämpligt vid kvalitativ forskning. Vi har genomfört innehållsanalyser av reklamfilmer och tidningsmaterial samt semistrukturerade intervjuer. Resultat: I vår uppsats kommer vi fram till att det finns vissa faktorer som är avgörande för om en ritual eller tradition ska få fäste. De som vi har kunnat urskilja som mest betydelsefulla är samhällelig förankring, värde och form. Vi har visat att ett företag eller en organisation till viss del kan skapa en ritual/tradition och använda den som ett lyckat marknadsföringsverktyg.}},
  author       = {{Bremell, Signe and Klingberg, Gustav and Grudén, Karl}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Tradition som affärsidé - en studie i skapandet av traditioner och ritualer i marknadsföringssyfte}},
  year         = {{2010}},
}