Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Studentboende vid Magasinet i Lund

Lindvall, Eric (2010)
Civil Engineering - Architecture (BSc)
Abstract (Swedish)
Denna rapport handlar om att få fram ett välgjort förslag till ett studentboende i centrala Lund, där ett hållbart boende med en arkitektonisk gestaltning ska vara slutmålet. I början på rapporten kan man läsa en djupgående analys över området där själva byggnaden ska stå. Jag analyserar själva platsen och studerar grönområdena i närområdet. Sedan har jag gjort en rörelseanalys på plats där jag tog hänsyn till flödet på Spolegatan och Kung Oskars väg.
Jag gjorde sedan en skaljämförelse för att man ska få en uppfattning över platsens ytor där jag jämförde med kända byggnader och områden. Därefter kommer en förebildsanalys där jag tittade på ett flertal intressanta byggnader med nytänkande och fascinerande detaljer vilka jag till viss del... (More)
Denna rapport handlar om att få fram ett välgjort förslag till ett studentboende i centrala Lund, där ett hållbart boende med en arkitektonisk gestaltning ska vara slutmålet. I början på rapporten kan man läsa en djupgående analys över området där själva byggnaden ska stå. Jag analyserar själva platsen och studerar grönområdena i närområdet. Sedan har jag gjort en rörelseanalys på plats där jag tog hänsyn till flödet på Spolegatan och Kung Oskars väg.
Jag gjorde sedan en skaljämförelse för att man ska få en uppfattning över platsens ytor där jag jämförde med kända byggnader och områden. Därefter kommer en förebildsanalys där jag tittade på ett flertal intressanta byggnader med nytänkande och fascinerande detaljer vilka jag till viss del kunde använda mig av i min byggnad. Jag använder mig av ett lokalprogram vilket beskriver vad själva byggnaden bör innehålla och det gav mig en riktlinje på vad som skulle vara med. Efter detta kommer ett kapitel om ekologin i huset och vad det är som kan skapa ett hållbart hus. I kapitel 6 kommer jag till det väsentliga i arbete, att skapa själva studenthuset, dock i grafisk form. Jag går igenom hur jag startade med ett antal höjdpunkter för att sedan se hur min byggnad börja ta form för att slutligen resultera i planritningar och realistiska bilder på hur det hade kunnat se ut i verkligheten. Efter detta gör jag en snabb jämförelse med lokalprogrammet om vilka ytor min slutgiltiga byggnad fick. I slutet av arbetet bifogar jag de bilagor som ligger till grund för den slutgiltiga produkten av studenthuset där situationsplan, planritningar och ritningar av fasaderna finns med. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Lindvall, Eric
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
hållbart boende, arkitektonisk gestaltning, studentboende
language
Swedish
id
1661378
date added to LUP
2010-08-26 00:00:00
date last changed
2018-10-18 10:13:48
@misc{1661378,
  abstract     = {{Denna rapport handlar om att få fram ett välgjort förslag till ett studentboende i centrala Lund, där ett hållbart boende med en arkitektonisk gestaltning ska vara slutmålet. I början på rapporten kan man läsa en djupgående analys över området där själva byggnaden ska stå. Jag analyserar själva platsen och studerar grönområdena i närområdet. Sedan har jag gjort en rörelseanalys på plats där jag tog hänsyn till flödet på Spolegatan och Kung Oskars väg.
Jag gjorde sedan en skaljämförelse för att man ska få en uppfattning över platsens ytor där jag jämförde med kända byggnader och områden. Därefter kommer en förebildsanalys där jag tittade på ett flertal intressanta byggnader med nytänkande och fascinerande detaljer vilka jag till viss del kunde använda mig av i min byggnad. Jag använder mig av ett lokalprogram vilket beskriver vad själva byggnaden bör innehålla och det gav mig en riktlinje på vad som skulle vara med. Efter detta kommer ett kapitel om ekologin i huset och vad det är som kan skapa ett hållbart hus. I kapitel 6 kommer jag till det väsentliga i arbete, att skapa själva studenthuset, dock i grafisk form. Jag går igenom hur jag startade med ett antal höjdpunkter för att sedan se hur min byggnad börja ta form för att slutligen resultera i planritningar och realistiska bilder på hur det hade kunnat se ut i verkligheten. Efter detta gör jag en snabb jämförelse med lokalprogrammet om vilka ytor min slutgiltiga byggnad fick. I slutet av arbetet bifogar jag de bilagor som ligger till grund för den slutgiltiga produkten av studenthuset där situationsplan, planritningar och ritningar av fasaderna finns med.}},
  author       = {{Lindvall, Eric}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Studentboende vid Magasinet i Lund}},
  year         = {{2010}},
}