Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Sverigedemokraterna och medias makt

Blide, Andreas LU and Kruse, Erik (2010) MKVA21 20102
Media and Communication Studies
Abstract (Swedish)
Då media spelar en viktig roll i dagens samhälle, och framförallt för demokratin, har det av många kallat främlingsfientliga Sverigedemokraternas intåg i riksdagen blivit en stor medial händelse i Sverige. Vår ansats är kvalitativ och vi har utnyttjat oss utav textanalyser, på ett urval av nyhets- och debattartiklar. Det är vår uppgift och syfte att undersöka hur Sverigedemokraterna, med sin ifrågasatta människosyn och invandrarpolitik, behandlats utav svensk media under två tidsperioder, augusti till november, 2009 samt 2010, dels för att urskilja en eventuell förändring över vår uppsatta tidsplan men även för att se vad medierna valt att fokusera på rörande partiet, för att tillsist kunna visa på vad detta kan ha haft för medverkan till... (More)
Då media spelar en viktig roll i dagens samhälle, och framförallt för demokratin, har det av många kallat främlingsfientliga Sverigedemokraternas intåg i riksdagen blivit en stor medial händelse i Sverige. Vår ansats är kvalitativ och vi har utnyttjat oss utav textanalyser, på ett urval av nyhets- och debattartiklar. Det är vår uppgift och syfte att undersöka hur Sverigedemokraterna, med sin ifrågasatta människosyn och invandrarpolitik, behandlats utav svensk media under två tidsperioder, augusti till november, 2009 samt 2010, dels för att urskilja en eventuell förändring över vår uppsatta tidsplan men även för att se vad medierna valt att fokusera på rörande partiet, för att tillsist kunna visa på vad detta kan ha haft för medverkan till utgången för valet. Vi har även varit intresserade av hur rapporteringen i förlängning har kunnat visa på en förändring inom det svenska samhället. Det ter sig också som att media var en stor bidragande faktor till att Sverigedemokraterna tillsist valdes in i riksdagen. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Blide, Andreas LU and Kruse, Erik
supervisor
organization
course
MKVA21 20102
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
medias makt, Sverigedemokraterna i massmedia, SD, opinionsbildning, medieexponering
language
Swedish
id
1761152
date added to LUP
2011-02-25 10:05:49
date last changed
2014-09-04 08:36:14
@misc{1761152,
  abstract     = {{Då media spelar en viktig roll i dagens samhälle, och framförallt för demokratin, har det av många kallat främlingsfientliga Sverigedemokraternas intåg i riksdagen blivit en stor medial händelse i Sverige. Vår ansats är kvalitativ och vi har utnyttjat oss utav textanalyser, på ett urval av nyhets- och debattartiklar. Det är vår uppgift och syfte att undersöka hur Sverigedemokraterna, med sin ifrågasatta människosyn och invandrarpolitik, behandlats utav svensk media under två tidsperioder, augusti till november, 2009 samt 2010, dels för att urskilja en eventuell förändring över vår uppsatta tidsplan men även för att se vad medierna valt att fokusera på rörande partiet, för att tillsist kunna visa på vad detta kan ha haft för medverkan till utgången för valet. Vi har även varit intresserade av hur rapporteringen i förlängning har kunnat visa på en förändring inom det svenska samhället. Det ter sig också som att media var en stor bidragande faktor till att Sverigedemokraterna tillsist valdes in i riksdagen.}},
  author       = {{Blide, Andreas and Kruse, Erik}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Sverigedemokraterna och medias makt}},
  year         = {{2010}},
}