Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Aktierekommendationer som investeringsmetod

Svensson, Martin LU and Nerme, Emil LU (2011) NEKK01 20102
Department of Economics
Abstract (Swedish)
Denna uppsats utgår från att undersöka huruvida man kan göra en överavkastning genom att följa aktierekommendationer från analyshus. Analyshusens rekommendationer analyseras var hus för sig men även i en sammanslagning av samtliga rekommendationer. Uppsatsen är en kvantitativ undersökning utifrån köp- respektive säljrekommendationer åren 2007-2009. Resultaten baseras på aktierekommendationernas procentuella skillnader som sedermera jämförs med index på Stockholmsbörsen. Vidare undersöks även trovärdigheten hos analytiker samt teorier kring effektiva marknader. Det mest övergripande resultatet tyder på att det inte går att skapa en överavkastning genom att följa analytikernas rekommendationer. Signifikanta skillnader kan däremot... (More)
Denna uppsats utgår från att undersöka huruvida man kan göra en överavkastning genom att följa aktierekommendationer från analyshus. Analyshusens rekommendationer analyseras var hus för sig men även i en sammanslagning av samtliga rekommendationer. Uppsatsen är en kvantitativ undersökning utifrån köp- respektive säljrekommendationer åren 2007-2009. Resultaten baseras på aktierekommendationernas procentuella skillnader som sedermera jämförs med index på Stockholmsbörsen. Vidare undersöks även trovärdigheten hos analytiker samt teorier kring effektiva marknader. Det mest övergripande resultatet tyder på att det inte går att skapa en överavkastning genom att följa analytikernas rekommendationer. Signifikanta skillnader kan däremot identifieras i ett fåtal utfall. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Svensson, Martin LU and Nerme, Emil LU
supervisor
organization
course
NEKK01 20102
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Aktierekommendationer överavkastning investeringsmetod analytiker
language
Swedish
id
1787579
date added to LUP
2011-02-17 09:38:59
date last changed
2011-02-17 09:38:59
@misc{1787579,
  abstract     = {{Denna uppsats utgår från att undersöka huruvida man kan göra en överavkastning genom att följa aktierekommendationer från analyshus. Analyshusens rekommendationer analyseras var hus för sig men även i en sammanslagning av samtliga rekommendationer. Uppsatsen är en kvantitativ undersökning utifrån köp- respektive säljrekommendationer åren 2007-2009. Resultaten baseras på aktierekommendationernas procentuella skillnader som sedermera jämförs med index på Stockholmsbörsen. Vidare undersöks även trovärdigheten hos analytiker samt teorier kring effektiva marknader. Det mest övergripande resultatet tyder på att det inte går att skapa en överavkastning genom att följa analytikernas rekommendationer. Signifikanta skillnader kan däremot identifieras i ett fåtal utfall.}},
  author       = {{Svensson, Martin and Nerme, Emil}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Aktierekommendationer som investeringsmetod}},
  year         = {{2011}},
}