Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Opposition i exil - En fallstudie av Eritreas politiska opposition

Miörner, Johan LU and Fridolfsson, Simon LU (2011) STVA21 20111
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
En opposition som verkar i exil stöter i sitt dagliga arbete på såväl problem som fördelar. Med utgångspunkt i en fallstudie gjord på Eritreas politiska opposition i exil drar vi generella slutsatser om hur dessa problem hanteras och hur man drar nytta av fördelarna. Regimen i Eritrea har förbjudit alla organisationer, såväl politiska som sociala, att verka i landet. Den opposition i exil som tvingades lämna landet 1981 till följd av ett inbördeskrig där den nuvarande regimen stod som segrare, verkar idag från olika platser i världen. Oppositionens mål är att fälla regimen och införa demokrati. Vi har kunnat konstatera att bristande kontakt med befolkningen i hemlandet och splittring inom den egna rörelsen är centrala problem som... (More)
En opposition som verkar i exil stöter i sitt dagliga arbete på såväl problem som fördelar. Med utgångspunkt i en fallstudie gjord på Eritreas politiska opposition i exil drar vi generella slutsatser om hur dessa problem hanteras och hur man drar nytta av fördelarna. Regimen i Eritrea har förbjudit alla organisationer, såväl politiska som sociala, att verka i landet. Den opposition i exil som tvingades lämna landet 1981 till följd av ett inbördeskrig där den nuvarande regimen stod som segrare, verkar idag från olika platser i världen. Oppositionens mål är att fälla regimen och införa demokrati. Vi har kunnat konstatera att bristande kontakt med befolkningen i hemlandet och splittring inom den egna rörelsen är centrala problem som oppositionen kontinuerligt måste hantera, med varierande resultat. Organisationer som arbetar i exil är dock medvetna om fördelarna och utnyttjar dessa. Fördelarna innefattar bland annat möjligheten att påverka det internationella samfundet och att fritt kunna uttrycka sina åsikter. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Miörner, Johan LU and Fridolfsson, Simon LU
supervisor
organization
course
STVA21 20111
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
Eritrea, politisk opposition, exil, EPDP, ELF, EPLF, demokratisering
language
Swedish
id
1967067
date added to LUP
2011-06-20 11:18:29
date last changed
2011-06-20 11:18:29
@misc{1967067,
  abstract     = {{En opposition som verkar i exil stöter i sitt dagliga arbete på såväl problem som fördelar. Med utgångspunkt i en fallstudie gjord på Eritreas politiska opposition i exil drar vi generella slutsatser om hur dessa problem hanteras och hur man drar nytta av fördelarna. Regimen i Eritrea har förbjudit alla organisationer, såväl politiska som sociala, att verka i landet. Den opposition i exil som tvingades lämna landet 1981 till följd av ett inbördeskrig där den nuvarande regimen stod som segrare, verkar idag från olika platser i världen. Oppositionens mål är att fälla regimen och införa demokrati. Vi har kunnat konstatera att bristande kontakt med befolkningen i hemlandet och splittring inom den egna rörelsen är centrala problem som oppositionen kontinuerligt måste hantera, med varierande resultat. Organisationer som arbetar i exil är dock medvetna om fördelarna och utnyttjar dessa. Fördelarna innefattar bland annat möjligheten att påverka det internationella samfundet och att fritt kunna uttrycka sina åsikter.}},
  author       = {{Miörner, Johan and Fridolfsson, Simon}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Opposition i exil - En fallstudie av Eritreas politiska opposition}},
  year         = {{2011}},
}