Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Mobilt Business Intelligence - En undersökning av företags behov

Hellblom, Emma LU and Ohlson, Martin LU (2011) SYSK01 20111
Department of Informatics
Lund University School of Economics and Management, LUSEM
Abstract (Swedish)
I dagens dynamiska affärsvärld behöver företagsbeslut fattas snabbt och precist. Business Intelligence används för att ge korrekt underlag för bättre beslutsfattande, genom analyser av intern och extern affärsdata. Med mobila enheter finns nu möjlighet att få information från ett datorbaserat BI-system direkt on-the-go, i form av mobilt BI. För att kartlägga behovet av mobilt BI har vi gjort en studie av kunders intresse. Vi undersökte detta genom att intervjua fem kundföretag, med målet att kunna presentera en tydlig bild över i vilket område av ett företag behovet av mobilt BI fanns. Slutsatsen av vårt resultat var att det fanns ett antal aspekter som påverkade behovet av mobilt BI, bland annat kvaliteten och användbarheten av ett... (More)
I dagens dynamiska affärsvärld behöver företagsbeslut fattas snabbt och precist. Business Intelligence används för att ge korrekt underlag för bättre beslutsfattande, genom analyser av intern och extern affärsdata. Med mobila enheter finns nu möjlighet att få information från ett datorbaserat BI-system direkt on-the-go, i form av mobilt BI. För att kartlägga behovet av mobilt BI har vi gjort en studie av kunders intresse. Vi undersökte detta genom att intervjua fem kundföretag, med målet att kunna presentera en tydlig bild över i vilket område av ett företag behovet av mobilt BI fanns. Slutsatsen av vårt resultat var att det fanns ett antal aspekter som påverkade behovet av mobilt BI, bland annat kvaliteten och användbarheten av ett företags befintliga BI-system, företagets övergripande syn på säkerhet samt verksamhetens art gällande mobilitet. Det främsta behovet vi fann för mobilt BI var möjligheten att kunna följa övergripande nyckelinformation i ett rollanpassat, dynamiskt system. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Hellblom, Emma LU and Ohlson, Martin LU
supervisor
organization
course
SYSK01 20111
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Mobilt BI, Business Intelligence, mobilitet, mobila enheter, omvärldsanalys, behov, on-the-go
report number
INF11-025
language
Swedish
id
1978781
date added to LUP
2011-06-27 15:08:29
date last changed
2011-06-27 15:08:29
@misc{1978781,
  abstract     = {{I dagens dynamiska affärsvärld behöver företagsbeslut fattas snabbt och precist. Business Intelligence används för att ge korrekt underlag för bättre beslutsfattande, genom analyser av intern och extern affärsdata. Med mobila enheter finns nu möjlighet att få information från ett datorbaserat BI-system direkt on-the-go, i form av mobilt BI. För att kartlägga behovet av mobilt BI har vi gjort en studie av kunders intresse. Vi undersökte detta genom att intervjua fem kundföretag, med målet att kunna presentera en tydlig bild över i vilket område av ett företag behovet av mobilt BI fanns. Slutsatsen av vårt resultat var att det fanns ett antal aspekter som påverkade behovet av mobilt BI, bland annat kvaliteten och användbarheten av ett företags befintliga BI-system, företagets övergripande syn på säkerhet samt verksamhetens art gällande mobilitet. Det främsta behovet vi fann för mobilt BI var möjligheten att kunna följa övergripande nyckelinformation i ett rollanpassat, dynamiskt system.}},
  author       = {{Hellblom, Emma and Ohlson, Martin}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Mobilt Business Intelligence - En undersökning av företags behov}},
  year         = {{2011}},
}