Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

SkåneGemensamt Melior IS-integration vid Skånes Universitetssjukhus

Persson, Henrik LU and Sköld, Martin LU (2011) SYSK01 20111
Department of Informatics
Lund University School of Economics and Management, LUSEM
Abstract (Swedish)
Region Skåne har slagit samman Skånes två största sjukhus vilket har bemötts på många olika sätt, både positiva och negativa. Vi anser att sjukvården i Skåne är av stort allmänintresse och har därför valt att granska hur integrationen av journalsystemen utförts vid sammanslagningen, detta genom projektet SkåneGemensamt Melior. Journalsystemens kompatibilitet är starkt kopplat till patientsäkerheten. För att utföra denna analys kommer vi att tillämpa Henningssons Ramverk för IS-integration vid sammanslagningar samt pröva ramverkets applicerbarhet inom den offentliga hälso- och sjukvårdssektorn. Resultatet av vår forskning visar att ramverket till stor del är applicerbar inom denna sektor. Inom sammanslagningen och projektet SkåneGemensamt... (More)
Region Skåne har slagit samman Skånes två största sjukhus vilket har bemötts på många olika sätt, både positiva och negativa. Vi anser att sjukvården i Skåne är av stort allmänintresse och har därför valt att granska hur integrationen av journalsystemen utförts vid sammanslagningen, detta genom projektet SkåneGemensamt Melior. Journalsystemens kompatibilitet är starkt kopplat till patientsäkerheten. För att utföra denna analys kommer vi att tillämpa Henningssons Ramverk för IS-integration vid sammanslagningar samt pröva ramverkets applicerbarhet inom den offentliga hälso- och sjukvårdssektorn. Resultatet av vår forskning visar att ramverket till stor del är applicerbar inom denna sektor. Inom sammanslagningen och projektet SkåneGemensamt Melior återfinns samtliga dimensioner för att enligt Henningsson vara en fullgod integration. Dock kan vi utifrån ramverket dra slutsatsen att projektet till en allt för stor del fortlöpt reaktivt vilket lett till större komplikationer än nödvändigt. Vi kan även dra slutsatsen att framtagandet av kravspecifikationen varit bristfällig då kompetensen ej varit tillräcklig inom Region Skåne. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Persson, Henrik LU and Sköld, Martin LU
supervisor
organization
course
SYSK01 20111
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Skånes Universitetssjukhus, IS-system, IS-integration, Sammanslagningar, Integrationsramverk, Organisation
report number
INF11-030
language
Swedish
id
1979015
date added to LUP
2011-06-27 15:06:24
date last changed
2011-06-27 15:06:24
@misc{1979015,
  abstract     = {{Region Skåne har slagit samman Skånes två största sjukhus vilket har bemötts på många olika sätt, både positiva och negativa. Vi anser att sjukvården i Skåne är av stort allmänintresse och har därför valt att granska hur integrationen av journalsystemen utförts vid sammanslagningen, detta genom projektet SkåneGemensamt Melior. Journalsystemens kompatibilitet är starkt kopplat till patientsäkerheten. För att utföra denna analys kommer vi att tillämpa Henningssons Ramverk för IS-integration vid sammanslagningar samt pröva ramverkets applicerbarhet inom den offentliga hälso- och sjukvårdssektorn. Resultatet av vår forskning visar att ramverket till stor del är applicerbar inom denna sektor. Inom sammanslagningen och projektet SkåneGemensamt Melior återfinns samtliga dimensioner för att enligt Henningsson vara en fullgod integration. Dock kan vi utifrån ramverket dra slutsatsen att projektet till en allt för stor del fortlöpt reaktivt vilket lett till större komplikationer än nödvändigt. Vi kan även dra slutsatsen att framtagandet av kravspecifikationen varit bristfällig då kompetensen ej varit tillräcklig inom Region Skåne.}},
  author       = {{Persson, Henrik and Sköld, Martin}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{SkåneGemensamt Melior IS-integration vid Skånes Universitetssjukhus}},
  year         = {{2011}},
}